top of page

NIET TOXISCH

Niet alle zonnefilters zijn gelijk gemaakt - sommige bevatten giftige ingrediënten die je huid kunnen beschadigen terwijl je deze probeert te beschermen. Dus hoe omarm je de zon terwijl je toch goed voor je huid zorgt? Maak kennis met Colorescience niet-giftige zonnebrandcrème. Onze huidvriendelijke zonnebrandmiddelen beschermen je huid tegen de zon zonder de toxische effecten van andere zonnebrandproducten.

NIET TOXISCHE ZONBESCHERMING EN COLORESCIENCE

WELKE SCHADELIJKE INGREDIËNTEN ZITTEN ER IN TOXISCHE ZONBESCHERMING?

Je huid beschermen tegen UV-stralen is essentieel voor de gezondheid van je huid. SPF-producten helpen tekenen van veroudering, zonnevlekken en huidkanker te bestrijden, maar te veel chemische zonnefilters gebruiken opvullende ingrediënten die op de lange termijn meer schade kunnen aanrichten. Sommige ingrediënten kunnen zelfs bleking en allergische reacties veroorzaken en bijdragen aan huidkanker. Dus, welke giftige ingrediënten moet je vermijden in zonnebrandproducten?

 

  • Oxybenzone

  • Parabenen

  • PABA

  • Avobenzone

  • Octisalaat

  • Octocryleen

  • Homosalaat

  • Octinoxaat

Fysieke zonnebrandcrème is een veilig alternatief om je te beschermen tegen UV-licht en schadelijke invloeden van buitenaf, terwijl het de kans op puistjes en irritatie vermindert. In plaats van door de huid te worden opgenomen en UV-stralen in warmte om te zetten, zoals chemische zonnebrandcrème, zit onze niet-giftige sunblock** bovenop de huid. De actieve ingrediënten, zinkoxide en titaniumdioxide, zijn organische mineralen met natuurlijke afstotende eigenschappen die het licht van de zon weerkaatsen en breken, weg van uw lichaam. De mineralen vormen een barrière om de huid extern te beschermen, terwijl toegevoegde voedingsstoffen van binnenuit hydrateren en genezen.

BEVAT NIET-TOXISCHE ZONBESCHERMING OXYBENZONE?

Niet als je bij Colorescience winkelt! We bieden alleen zonnebrandcrème zonder oxybenzone aan, omdat niet-giftige zonneproducten nooit schadelijk mogen zijn voor jou of het milieu om je heen. Het is een van de meest voorkomende gifstoffen in chemische zonnebrandcrème en zou hoog op je rode vlag-radar moeten staan.

 

De chemische stof vormt kleurloze kristallen die fungeren als een filter om je huid te beschermen tegen UV-licht, vergelijkbaar met PABA, en kunnen ook door de huid worden opgenomen. Van oxybenzone is bewezen dat het het endocriene systeem verstoort en hormonen nabootst, wat mogelijk endometriose en reproductieve schade kan veroorzaken. Het kan ook bijdragen aan onvruchtbaarheid bij mannen en vroege puberteit bij meisjes, en is aangetroffen in urine- en moedermelkmonsters.

 

Dat betekent dat je het potentieel hebt om de chemische stof door te geven aan jou en de omgeving waarin je leeft. In feite is één druppel oxybenzone in een olympisch zwembad genoeg om een koraalrif te doden* - wat verklaart waarom staten als Hawaï en de Maagdeneilanden hebben chemische SPF ronduit verboden. Je hoeft echter niet in de oceaan te zwemmen om het ecosysteem te schaden; als je het onder de douche afwast, kan het milieuschade veroorzaken door nabijgelegen watersystemen binnen te dringen en de omliggende dieren in het wild te beïnvloeden.

 

Als het alarmerend klinkt, zou het dat ook moeten zijn. Gooi de enge chemicaliën weg en maak de overstap naar Colorescience. We bieden niet-giftige zonnebrandcrème voor het gezicht en lichaam, zodat je jezelf de moeite kunt besparen om moeilijk uit te spreken ingrediënten te lezen op de achterkant van elk SPF-label in de winkel.

IS PABA AANWEZIG IN NIET-GIFTIGE ZONNEBESCHERMING?

PABA (ook bekend als para-aminobenzoëzuur) is een van nature voorkomende chemische stof die voorkomt in foliumzuur en in verschillende voedingsmiddelen, dus je zou kunnen denken dat het een veilig ingrediënt is om in zonnebrandcrème te gebruiken. Het werd geïntroduceerd als een manier om UV-stralen te absorberen in chemische zonnefilters in de jaren 1950, maar sindsdien hebben talloze onderzoeken gesuggereerd dat PABA niet veilig is voor plaatselijke toepassing.

 

Net als oxybenzone wordt het door de huid opgenomen en veroorzaakt het tal van gezondheidsproblemen. Het is ook aangetoond dat het afbreekt wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, wat leidt tot vrije radicalen, beschadigd DNA en mogelijk kankerachtige huidcellen.

 

Overmatige doses PABA kunnen toxiciteit en leverschade veroorzaken, en mensen die gevoelig zijn voor de agressieve chemische stof kunnen huidreacties, misselijkheid, koorts, braken, diarree en verdoving ervaren. In plaats van te gokken op het tolerantieniveau van uw lichaam en accumulatieve schade te riskeren, kiest u Colorescience voor PABA-vrije zonnebrandcrème om je huid te beschermen en toxiciteit te voorkomen.

 

WELKE INGREDIËNTEN ZITTEN IN NIET-TOXISCHE ZONBESCHERMING?

Bij Colorescience gebruiken we alleen actieve minerale ingrediënten in onze lijn van Sunforgettable® Total Protection™-producten om natuurlijke, fysieke bescherming tegen de zon te bieden. Onze formule is rijk aan voedingsstoffen met antioxidanten en bevochtigingsmiddelen die de vitaliteit van de huid herstellen en tegelijkertijd beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien is onze niet-giftige zonnebrandcrème voor het gezicht niet-comedogeen, dus het zal nooit de poriën verstoppen die tot puistjes leiden.

 

Als een bedrijf dat prioriteit geeft aan de gezondheid van de huid boven alles, maken we het tot onze missie om niets anders aan te bieden dan veilige zonnebrandcrème om uw teint er goed uit te laten zien en goed aan te laten voelen - zonder het gebruik van giftige chemicaliën die elders worden gevonden.

HEEFT COLORESCIENCE NIET-TOXISCHE ZONBESCHERMING VOOR BABY'S?

Ja, Colorescience biedt de veiligste zonnebrandcrème voor baby's ouder dan zes maanden. Onze formule is zacht en kan worden gebruikt als veilige zonnebrandcrème voor baby's, omdat de niet-toxische SPF vrij is van chemicaliën die anders de tere huid van je kleintje zouden kunnen beschadigen. Vergeet niet dat de huid het grootste menselijke orgaan is en de eerste verdedigingslinie van het immuunsysteem, dus geef het hele gezin de behandeling die ze verdienen door alleen de beste niet-giftige zonnebrandcrème van Colorescience te kiezen.

 

Je huid verzorgen is een fulltime baan, maar zo moet het niet voelen. Onze huidverzorgingsproducten worden aanbevolen door dermatologen en zijn gericht op de beste werkwijzen. Colorescience niet-toxische zonnebrandcrème voor het gezicht en lichaam biedt de veiligste manier om de gezondheid van de huid tegen de zon te beschermen en tegelijkertijd te voeden met natuurlijke ingrediënten. Shop onze producten om een gezonde, stralende gloed te onthullen waar je je van binnenuit goed bij voelt!

 

* Rifveilig zoals gedefinieerd door de wetgeving van Hawaï met betrekking tot het verbod op SPF-zonnebrandproducten die oxybenzone of octinoxaat bevatten.

 

**Sunblock is geen term die is goedgekeurd door de FDA. Colorescience verwijst naar onze producten als bescherming tegen de zon.

bottom of page