top of page

PARABENENVRIJ

Je hebt zonnebrandcrème nodig die met je huid werkt, niet die tegenwerkt. Colorescience parabenenvrije zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon zonder de irriterende effecten van parabenen, zodat je huid de hele dag gezond blijft. Koop parabenenvrije zonnebrandcrème om de UV-bescherming te krijgen die je nodig hebt, zonder alle vervelende bijwerkingen die gepaard gaan met chemische stoffen.

PARABENENVRIJ EN COLORESCIENCE
WAAROM MOET IK PARABENEN VERMIJDEN?

Parabenen zijn grote verstoorders van je endocriene systeem en vormen risico's voor je reproductieve gezondheid; van de chemicaliën is bekend dat ze de activiteit van oestrogeen in het lichaam nabootsen. Oestrogeen, een vrouwelijk hormoon dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van vrouwelijke voortplantingsorganen en de menstruatie reguleert, speelt een belangrijke rol in veel lichaamsfuncties. Het manipuleren van oestrogeenspiegels kan acne veroorzaken en kan bijdragen aan borst-, endometrium- en baarmoederkanker, evenals vruchtbaarheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om je gezondheid en je huid te beschermen met behulp van parabenenvrije zonnebrandmiddelen.

 

ZIJN ER HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN ZONDER PARABENEN?

Ja! Colorescience is een parabenenvrije zonnebrandcrème om huidbeschadiging te voorkomen. Onze poederzonnebrandcrème* smeert gemakkelijk uit, zodat je het de hele dag kunt bijwerken zonder de vettigheid die wordt veroorzaakt door andere zonnebrandmiddelen. Als een van de toonaangevende make-upmerken voor de gevoelige huid bieden we hypoallergene sunblock* voor alle huidtypes, of je huid nu droog of vettig is of een combinatie van beide. Of je nu een primer nodig hebt voor een droge huid of een matte foundation om overtollige glans tegen te gaan, al onze producten bieden SPF-bescherming en zijn samengesteld met veilige, gezonde ingrediënten. Met Colorescience krijg je alle beschermende voordelen van zonnebrandcrème zonder de irriterende effecten van parabenen.

 

ZIJN ER ANDERE INGREDIËNTEN DIE IK MOET VERMIJDEN NAAST ZONNEBESCHERMING ZONDER PARABENEN?

Er zijn andere veel voorkomende chemicaliën in zonnebrandmiddelen die je misschien vermijdt, waaronder PABA en oxybenzone. PABA, of para-aminobenzoëzuur, is een antioxidant die duizeligheid, diarree, koorts, leverschade, misselijkheid, huiduitslag en coma kan veroorzaken. Als je deze symptomen ervaart, zoek dan medische hulp en gebruik onze PABA-vrije minerale sunblock* om toekomstige allergische reacties te voorkomen.

 

Oxybenzone is een veel voorkomende chemische stof die wordt gebruikt om UV-licht te absorberen. De EWG heeft het beoordeeld als een zeer giftig ingrediënt dat via de huid in het lichaam wordt opgenomen en in verband wordt gebracht met hormoonverstoring en huidkanker. Colorescience biedt oxybenzone-vrije zonnebrandcrème voor volledige SPF-dekking zonder schadelijke, chemische bijwerkingen.

De huidverzorgingsproducten van Colorescience zijn vrij van parabenen, zodat je een gezonde, stralende huid kunt krijgen. Onze hypoallergene, niet-geparfumeerde zonnebrandcrème is ontworpen voor alle huidtypes en is de voorkeurszonnebrandcrème* voor een acnegevoelige huid. Houd je huid gezond en beschermd met parabenenvrije zonnebrandcrème van Colorescience.

 

*Sunblock is geen term die is goedgekeurd door de FDA. Colorescience verwijst naar onze producten als bescherming tegen de zon.

bottom of page