top of page

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGINGZwanger zijn betekent dat je een ander mens bij je hebt waar je 24/7 aan moet denken. Je moet goed nadenken over het voedsel dat je consumeert en de levensstijl die je leeft, maar daar houdt het niet op. Wat je op je lichaam smeert, is net zo belangrijk om aan te denken als je zwanger bent als wat je in je lichaam stopt - en dat geldt ook voor huidverzorging.


Er zijn bepaalde ingrediënten die je huid kunnen helpen terwijl je zwanger bent en die volkomen veilig zijn voor zowel jou als je baby, en er zijn andere die je zeker moet vermijden.


Zwangerschapsveilige huidverzorging is iets waar elke aanstaande moeder rekening mee moet houden. Van striae tot hyperpigmentatie, je huid ondergaat veel veranderingen als je zwanger bent en je bent waarschijnlijk op zoek naar een manier om dit te verhelpen. Het is echter van cruciaal belang dat je zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten gebruikt die jij en uw baby goed kunnen gebruiken. Maar wat houdt zwangerschapsveilige huidverzorging in? Blijf lezen om erachter te komen.


We bespreken alles wat je moet weten over huidverzorging tijdens de zwangerschap, inclusief waarom het belangrijk is om zwangerschapsveilige huidverzorging te gebruiken en waar je op moet letten in die producten. Blijf lezen of gebruik de onderstaande links om aan de slag te gaan.WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?


Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar er zijn bepaalde huidverzorgingsingrediënten waarvan je op de hoogte moet zijn en die veilig zijn voor zowel moeder als baby.


Enkele van deze ingrediënten voor zwangerschapsveilige huidverzorging zijn:


 • Hyaluronzuur: Hyaluronzuur kan nuttig zijn om je huid goed gehydrateerd te houden en geeft u die jeugdige glans.

 • Vitamine C: Als je zwanger bent en op zoek bent naar een anti-aging, verhelderend serum om in je huidverzorgingsroutine op te nemen, probeer dan eens een vitamine C-serum.

 • Zachte reinigingsmiddelen: Als je zwanger bent, wil je dubbel controleren of je geurvrije reinigingsmiddelen (cleansers) gebruikt die veilig zijn voor de zwangerschap.

 • Benzoylperoxide: Benzoylperoxide is geweldig voor de behandeling van acne, en het is ook veilig om in kleine hoeveelheden tijdens de zwangerschap te gebruiken. Zorg ervoor dat je eerst je dermatoloog raadpleegt voordat je dit tijdens de zwangerschap gebruikt, omdat het een sterker huidverzorgingsproduct is.

 • Salicylzuur: Als je last hebt van acne en roodheid, kunnen gezichtsreinigers met salicylzuur een geweldig product zijn om te gebruiken. Een gezichtsreiniging met salicylzuur is over het algemeen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar zorg ervoor dat het slechts een kleine hoeveelheid bevat.

Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN MOET JE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP VERMIJDEN?


Net zoals er huidverzorgingsingrediënten zijn die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap, zijn er ook ingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden. Dit zijn enkele huidverzorgingsingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden:


 • Retinol: Retinol wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wat geweldig is, maar niet zozeer als je zwanger bent. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van retinol tijdens de zwangerschap kan leiden tot geboorteafwijkingen, dus het is absoluut iets dat je wilt vermijden.

 • Chemische zonnebrandcrème: Er zijn twee verschillende soorten zonnebrandmiddelen die je kunt gebruiken: minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème. Als je zwanger bent, wil je meestal chemische zonnebrandcrème vermijden. Oxybenzone en avobenzone worden vaak aangetroffen in chemische zonnebrandcrème en het zijn beide zonnebrandingrediënten die je tijdens de zwangerschap wilt vermijden. Kies in plaats daarvan voor een minerale zonnebrandcrème die is gemaakt met zinkoxide en/of titaniumdioxide.

 • Parabenen: Parabenen zijn een conserveringsmiddel dat vaak in huidverzorgingsproducten wordt aangetroffen, maar het is iets waar je zeker op wilt letten als je zwanger bent. Studies hebben aangetoond dat parabenen verschillende zwangerschapsproblemen kunnen veroorzaken, zoals een miskraam en een laag geboortegewicht.WAAROM IS HET BELANGRIJK OM ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING TE GEBRUIKEN?


Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is om veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap te kiezen. Wanneer je huidverzorgingsproducten op je huid aanbrengt, worden de chemicaliën en ingrediënten in die producten door je huid opgenomen en kunnen ze in uw bloedbaan terechtkomen.


En als je bloed ingrediënten bevat die niet veilig zijn voor een opgroeiende baby, heeft dat direct invloed op uw zwangerschap. Je wil dus natuurlijke huidverzorgingsproducten kiezen die veilig zijn voor jezelf en jouw baby.
WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING?


Bij het winkelen voor zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten zijn er een paar belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Je wil natuurlijk huidverzorging kiezen die veilige ingrediënten bevat, maar er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:


 • Zacht: als je zwanger bent, wil je producten vermijden die agressieve chemische ingrediënten bevatten die je huid kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor zachte reinigingsmiddelen (cleansers) en vochtinbrengende crèmes die uw huid gehydrateerd houden en veilig zijn voor zwangerschap.

 • Geurvrij: Geurige huidverzorgingsproducten ruiken misschien geweldig, maar dat betekent niet dat ze per se goed voor je zijn. Geuren zijn meestal samengesteld uit chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als je zwanger bent, dus kies indien mogelijk voor geurvrije huidverzorging.

 • Natuurlijk: Natuurlijke huidverzorging is meestal een goed als je zwanger bent. Zoek naar huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met biologische, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor je opgroeiende baby. Dit omvat ook zonnebrandcrème. De volledig natuurlijke, minerale zonnebrandcrème van Colorescience is veilig voor de zwangerschap. Het beschermt je tegen de zon, maar stelt je niet bloot aan mogelijk schadelijke chemicaliën die vaak in andere zonnebrandmiddelen worden aangetroffen.

 • Dermatoloog aanbevolen: Als je niet zeker weet welke huidverzorgingsingrediënten veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met je dermatoloog. Bij twijfel is door dermatologen aanbevolen huidverzorging waarschijnlijk een veiligere optie voor jou en je kleintje.

Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar als je niet zeker weet welk zwangerschapsveilig huidverzorgingsmerk je moet gebruiken, overweeg dan Colorescience. Colorescience heeft een reeks huidbehandelingen en zonnebrandmiddelen die zwangerschapsveilige ingrediënten bevatten. Alle Colorescience-producten zijn samengesteld met ingrediënten van hoge kwaliteit, waarvan er vele je kunnen helpen die zwangerschapsgloed te bereiken.
HOE WEET JE OF JE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN VEILIG ZIJN VOOR DE ZWANGERSCHAP?


Als je er ooit niet zeker van bent of uw huidverzorgingsproducten wel of niet geschikt zijn voor zwangerschap, is het altijd een goed idee om uw dermatoloog of verloskundige te raadplegen. Een arts heeft het beste idee van veilige huidverzorging voor zwangerschap en welke ingrediënten je moet vermijden. Raadpleeg vooral een arts als je last hebt van bepaalde huidaandoeningen.


Als je bijvoorbeeld tekenen van een gevoelige huid hebt, moet je een dermatoloog raadplegen voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt terwijl je zwanger bent, omdat je je huid niet wilt irriteren en het probleem nog ingewikkelder wilt maken.

GEEF PRIORITEIT AAN VEILIGE HUIDVERZORGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP


Zwangerschap is een van de meest bijzondere dingen die een vrouw kan meemaken. Er groeit een ander mens in je, maar dat betekent ook dat je dingen moet overwegen bij alles wat je doet, inclusief wat je op je huid smeert. Als aanstaande moeder is het cruciaal om prioriteit te geven aan veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap om ervoor te zorgen dat je alleen producten gebruikt die geen kwaad kunnen voor jou of je opgroeiende baby. Als je behoefte heeft aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, overweeg dan Colorescience.


Colorescience is om vele redenen een van de beste zwangerschapsveilige huidverzorgingsmerken. We hebben een verscheidenheid aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die goed zijn voor je baby en goed voor je huid. Of je nu acne probeert te behandelen met een serum of je huid tegen de zon wilt beschermen met een minerale zonnebrandcrème, Colorescience heeft alle huidverzorgingsproducten die je nodig hebt tijdens de zwangerschap. Koop vandaag nog onze collectie zwangerschapsveilige huidverzorging en bouw een huidverzorgingsroutine op met jouw kindje in gedachten.


42 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page