top of page

Veelgestelde vragen

E-MAIL ONS

+ 31 (0) 413 - 820 206

+ 32 (0) 78 - 486 509 

Maandag t/m donderdag van 09:00u tot 17:00u

Vrijdag van 09:00u tot 15:30u

 • Wat onderscheidt Colorescience van andere minerale make-up?
  Colorescience onderscheidt zich op verschillende manieren van andere minerale make-up merken: Klinisch bewezen formules: Colorescience werkt samen met dermatologen en huidverzorgingsprofessionals om wetenschappelijk onderbouwde formules te ontwikkelen die de gezondheid van de huid verbeteren en beschermen. Onze producten zijn klinisch getest en bewezen veilig en effectief. Breed spectrum zonbescherming: Colorescience heeft zich toegelegd op het bieden van de beste zonbescherming in onze producten. Onze zonnefilters beschermen tegen zowel UVA- als UVB-straling en zijn getest volgens de normen van de FDA. Veel van onze producten hebben een SPF-waarde van 30 of hoger. Gebruik van pure mineralen: Colorescience maakt gebruik van hoogwaardige, zuivere mineralen in hun producten, waardoor ze geschikt zijn voor alle huidtypen, inclusief de meest gevoelige. Onze mineralen zijn ook vrij van irriterende ingrediënten zoals talk, parabenen, ftalaten en synthetische geurstoffen. Gemakkelijk aan te brengen: Colorescience-producten zijn gemakkelijk aan te brengen en bieden veelzijdige dekking. Veel van onze producten zijn ontworpen om meerdere huidverzorgingsvoordelen te bieden, zoals hydratatie, bescherming tegen de zon en het verminderen van roodheid. Uiterlijk en gevoel: Colorescience-producten zien er natuurlijk uit op de huid en voelen licht en ademend aan. Onze poeders zijn fijn gemalen en gemakkelijk te mengen, waardoor ze een natuurlijke uitstraling geven zonder te gaan glimmen of uit te lopen. Kortom, Colorescience onderscheidt zich door de klinisch bewezen, wetenschappelijk onderbouwde formules, breed spectrum zonbescherming, gebruik van pure mineralen, gemakkelijke toepassing en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.
 • Wat is het verschil tussen UVA en UVB
  UVA en UVB zijn twee soorten UV-straling die afkomstig zijn van de zon en beide kunnen schadelijk zijn voor de huid. UVB-straling heeft een kortere golflengte en dringt niet zo diep door in de huid als UVA-straling. Het is de belangrijkste oorzaak van zonnebrand en speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van huidkanker. UVB-straling is ook verantwoordelijk voor de aanmaak van vitamine D in de huid, maar overmatige blootstelling kan schadelijk zijn voor de gezondheid. UVA-straling heeft een langere golflengte dan UVB-straling en dringt dieper door in de huid. Het kan de huid beschadigen door de vorming van vrije radicalen en het afbreken van collageen en elastine, wat kan leiden tot rimpels en veroudering van de huid. UVA-straling speelt ook een rol bij de ontwikkeling van huidkanker en kan door glas heen dringen, waardoor mensen ook worden blootgesteld aan UVA-straling als ze binnen zitten of in een auto rijden. Het is belangrijk om te weten dat beide soorten UV-straling schadelijk kunnen zijn voor de huid en dat bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling belangrijk is om de gezondheid van de huid te behouden en beschermen tegen schade. Colorescience-producten bieden bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling om de huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.
 • Wat is EnviroScreen™ - Technology?
  EnviroScreen™ - Technology is een gepatenteerde technologie die wordt gebruikt in de producten van Colorescience om de huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren zoals UV-straling, blauw licht en vervuiling. Deze technologie is ontwikkeld om een ​​breed spectrum van bescherming te bieden tegen alle soorten schadelijke omgevingsfactoren. De EnviroScreen™ - Technology combineert hoogwaardige, minerale zonnefilters zoals zinkoxide en titaniumdioxide met andere actieve ingrediënten die de huid beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. Deze actieve ingrediënten omvatten onder meer ijzeroxiden, die bescherming bieden tegen blauw licht en antioxidanten zoals vitamine E, die helpen beschermen tegen vrije radicalen veroorzaakt door vervuiling. Door deze ingrediënten te combineren in een unieke formule, biedt EnviroScreen™ - Technology een ongeëvenaarde bescherming tegen schadelijke omgevingsfactoren die de huid kunnen beschadigen en verouderen. Dit maakt de producten van Colorescience ideaal voor mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, mensen die werken met digitale apparaten en mensen die leven in stedelijke omgevingen waar de blootstelling aan vervuiling hoger is. EnviroScreen™ - Technology is ontworpen om de huid te beschermen en te verbeteren, en het is een van de kenmerken die de producten van Colorescience uniek maken en onderscheidend van andere zonbeschermingsproducten.
 • Is er in de producten van Colorescience gebruik gemaakt van Nano Technologie?
  Nano-technologie is niet van toepassing op de producten van Colorescience. Indien dit wel het geval was geweest, dan zou dat op de INCI-lijst aangegeven zijn met “(NANO)” achter de ingrediënt naam, bijv. “Zinc Oxide (NANO)” of “Titanium Dioxide (NANO)”.
 • Is Colorescience geschikt voor iedereen?
  Colorescience is over het algemeen geschikt voor de meeste mensen, maar het is altijd belangrijk om te overleggen met een dermatoloog of huidspecialist voordat je nieuwe producten op je huid aanbrengt. Sommige mensen kunnen een gevoeligheid of allergische reactie ervaren op bepaalde ingrediënten in de producten, dus het is altijd verstandig om de ingrediëntenlijst te controleren voordat je een nieuw product uitprobeert. De volledige ingrediëntenlijst staan per product vermeld op de pagina van het product. Daarnaast biedt Colorescience producten voor verschillende huidtypen, waaronder een gevoelige huid, acne-gevoelige huid, droge huid, vette huid, hyperpigmenatie huid en meer. Het is belangrijk om het juiste product te kiezen dat past bij jouw specifieke huidtype en huidbehoeften.
 • Kan ik Sunforgettable® Total Protection™ producten gebruiken op babies?
  Absoluut! Wanneer je een product voor je kind koopt, wil je er zeker van zijn dat alleen de beste, veiligste beschikbare ingrediënten worden gebruikt. Colorescience veilige zonnebrandcrème voor baby's (ouder dan 6 maanden) gebruikt alleen huidvriendelijke ingrediënten en zachte mineralen om hun gevoelige huid te beschermen zonder schade aan te richten of schadelijke bijwerkingen te veroorzaken. Bovendien is onze veilige zonnebrandcrème voor baby's met 50 of 30 SPF eenvoudig aan te brengen. Onze SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ BRUSH-ON SHIELD SPF 30 is een volledig mineraal SPF-poeder voor de gevoelige huid, zodat drukke ouders onderweg opnieuw kunnen aanbrengen zonder de plakkerige, vettigheid van conventionele sunblocks*. Of kies voor onze vloeibare formule SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ FACE SHIELD SPF 50 die lichtgewicht, hydraterend en nooit vettig is. Zoals bij alle zonnebrandproducten, moet je je arts raadplegen voor gebruik bij kinderen jonger dan 6 maanden. Alle Total Protection™ -producten bevatten niet-chemische zinkoxide en / of titaniumdioxide als actieve ingrediënten voor zonnebrandcrème. De FDA erkent alleen deze twee actieve ingrediënten voor zonnebrandcrème als veilig en effectief. De Sheer Matte Brush Sunscreen SPF 30 is vrij van titaniumdioxide. Wil je meer weten? Lees dan hier verder.
 • Bevatten Colorescience producten micro plastics?
  Nee, Colorescience-producten bevatten geen microplastics. Colorescience heeft zich toegewijd aan het gebruik van ingrediënten die veilig zijn voor de huid en het milieu. In overeenstemming met deze toewijding bevatten de producten van Colorescience geen microplastics, dit zijn kleine plastic deeltjes die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de oceanen. In plaats daarvan maakt Colorescience gebruik van natuurlijke, minerale ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide als zonnefilters in hun producten. Deze ingrediënten zijn veilig voor de huid en worden niet geassocieerd met de gevaren van synthetische zonnefilters of microplastics.
 • Doet Colorescience aan dierproeven?
  Colorescience voert geen dierproeven uit en zijn toegewijd aan de hoogste normen bij het kiezen van grondstoffen voor de productformuleringen. We willen een niet-dierlijke testverklaringen hebben voor alle grondstoffen, voordat de definitieve formule wordt goedgekeurd.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten vrij van chemicaliën
  Ja, Colorescience Sunforgettable® Total Protection™ producten zijn vrij van chemicaliën. Wij maken alleen gebruik van minerale (ook wel fysieke) actieve zonnebrandingrediënten, zinkoxide en/of titaniumdioxide in al onze zonnebrandproducten. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn de enige 2 actieve zonnebrandmiddelen die de FDA als veilig en effectief heeft erkend. Colorescience heeft nog nooit en zal ook nooit chemische actieve zonnebrandmiddelen gebruiken. De Sheer Matte Brush Sunscreen SPF 30 is vrij van titaniumdioxide.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten veilig voor het rif?
  Ja, alle Total Protection™ -producten zijn veilig voor het rif EN bevatten geen chemische ingrediënten. Een zonnebrandcrème is veilig voor het rif als het geen oxybenzone en octinoxaat bevat. Het is belangrijk op te merken dat sommige Reef Safe zonnefilters andere chemische ingrediënten bevatten - avobenzone, octisalaat, homosalaat, octocryleen. Colorescience heeft nooit en zal nooit chemische actieve zonnebrandmiddelen gebruiken.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten niet comedogeen?
  Ja, alle Total Protection ™ -producten zijn niet-comedogeen.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ hypoallergeen?
  Ja, alle Total Protection™ - producten zijn hypoallergeen. Ze zijn dermatologisch getest.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten glutenvrij?
  Ja, alle Total Protection™ - producten zijn glutenvrij. Total Protection™ is glutenvrij en daarom veilig voor mensen met coeliakie. Bovendien zijn alle Colorescience® producten 100% vrij van parabenen, ftalaten, synthetische geurstoffen, dierproeven, talk, kleurstoffen, minerale oliën, drogende alcoholen en chemische zonnebrandcrème.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten vegan?
  Er zijn geen dierlijke producten of afgeleiden in de volgende Total Protection™ -producten: Brush-On Shield SPF 50 Sheer Matte SPF 30 Sunscreen Brush Alle tinten Face Shield SPF 50 Alle tinten Body Shield SPF 50 Sport Stick SPF 50, blush en bronzen kleurenbalsems Color Balms Berry, Pink Sky en Violet Haze bevatten karmijn. Alle Colorescience®-producten zijn 100% vrij van parabenen, ftalaten, synthetische geurstoffen, dierproeven, talk, kleurstoffen, minerale oliën, drogende alcoholen en chemische zonnebrandcrème.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten vrij van parabenen?
  Ja, alle Total Protection™ - producten zijn samengesteld zonder parabenen. Bovendien zijn alle Colorescience® producten ook 100% vrij van ftalaten, synthetische geurstoffen, dierproeven, talk, kleurstoffen, minerale oliën, drogende alcoholen en chemische zonnebrandcrème.
 • Zijn de mineralen van Colorescience gecoat?
  Ja, de mineralen in de producten zijn gecoat. Wij gebruiken een gepatenteerde technologie genaamd EnviroScreen™, waarbij de mineralen worden gecoat met verschillende lagen om de effectiviteit van het product te verbeteren. De coating zorgt ervoor dat de mineralen gelijkmatiger worden verdeeld en beter hechten aan de huid, wat resulteert in een langere levensduur van de zonbescherming en een betere dekking van de huid. Bovendien helpen de coatings om de mineralen beter bestand te maken tegen water en zweet, waardoor ze beter op hun plaats blijven zitten en langer meegaan.
 • Zijn Sunforgettable® Total Protection™ producten te gebruiken over mijn make-up?
  Als je op zoek bent naar een zonnebrandproduct om over make-up aan te brengen, raden we je Total Protection™ Sheer Matte Brush Sunscreen SPF 30 aan. Dit poeder kan worden aangebracht over make-up en kan gehele dag gemakkelijk opnieuw kan worden aangebracht. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon; maar geeft ook bescherming tegen vervuiling. Sport Stick SPF 50 kan het beste worden aangebracht vóór make-up.
 • Mag je Colorescience gebruiken na ablatieve behandelingen?
  Uit het klinische onderzoeksrsultaat van het Finishing Touch™ protocol (All Calm SPF 50, Even Up SPF 50 als eerste laag gevolgd door Total Eye, Mineral Corrector Palette, Lip Shine & Hydrating Mist). volgend op radiofrequentie microneedling procedures is gebleken dat na radiofrequente microneedlingprocedures in het gezicht, het onmiddellijk na de procedure kan worden aangebracht. Het vergroot het het vertrouwen van de patiënt om normale activiteiten te hervatten, het comfort, de camouflage, de algehele tevredenheid over de behandeling en de kans op herbehandeling, terwijl het essentiële minerale SPF, HEV en bescherming tegen vervuiling biedt. Dit huidverzorgingsprotocol kan ook geschikt zijn voor gebruik na andere minimaal invasieve gezichtsbehandelingen. Het hele onderzoek lees je hier An Open-Label Study Assessing the Efficacy and Tolerability of a Post-Treatment Skincare Protocol Following Radiofrequency Microneedling for Facial Rejuvenation Opgemerkt! Het is belangrijk om altijd de aanbeveling van je arts, huidtherapeut of schoonheidsspecialist te volgen.
 • Is het mogelijk om samples te ontvangen van jullie producten?
  Wij adviseren om langs te gaan bij een van de verkooplocaties om tot een passend advies te komen. Je vindt ze hier. Tik je postcode in en je ziet de dichtstbijzijnde locatie.
 • Hoe weet ik wanneer een product weer op voorraad is?
  Indien een product niet op voorraad is en je zo snel mogelijk op de hogte wilt worden gebracht dat het prodcut er weer is. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt direct een e-mail wanneer het product er weer is.
 • Ik twijfel tussen twee producten. Hoe kom ik erachter welk product het beste is voor mijn huid?
  Het beste kun je een bezoek brengen aan een behandelcentrum die Colorescience verkopen. Zij kunnen je de beste productyen adviseren voor jouw huid. Je vindt ze hier.
 • Waarom kan ik geen Brush-on Shield SPF 50 bestellen, maar wel SPF 30?
  Omdat de Europese Commissie verordening EU 2021/850 een verordenimg heeft aangenomen. In deze verordening zijn nieuwe voorwaarden gesteld aan het ingrediënt Titaniumdioxide (TiO2), dat in poedervorm in veel zonbeschermers niet langer is toegestaan. Om aan deze verordening te voldoen, hebben we de verkoop van de SPF 50-brushes gestaakt deze actief uit de verkoopkanalen genomen.
 • Ik ben als professional geïnteresseerd in jullie merk. Kan ik informatie ontvangen over de producten om deze te verkopen in mijn praktijk of salon?
  Absoluut! Mail naar info@colorescience.nl en je ontvangt bericht van een van onze vriendelijk orderdesk medewerkers. Uiterrad kun je ook tlefonsich contact opnemen +(0) 413 - 820 206.
 • Ik twijfel tussen twee tinten. Hoe weet ik welke kleur ik moet bestellen?
  Twijfel je dan kun je het beste de lichtere kleur bestellen van de twee kleuren waartussen je twijfelt. Breng een bezoek aan een behandelcentrum, dan kun je alle kleuren zelf proberen. Je vindt ze hier.
 • Staan jullie open voor samenwerkingen met (micro-)influencers?
  Wij betalen geen (micro-)influencers om onze producten te promoten. Uiteraard kunnen we je enkele producten toesturen als je werkelijk geïnteresseerd bent in zuivere minerale zonbescherming, die er nog nooit zo mooi uitzag als die van Colorescience. Mail je aanvraag naar info@colorescience.nl
 • Ik woon in België, kan ik Colorescience bestellen?
  Jazeker! In België zijn behandellocaties die je hier kunt vinden. Wil je liever in onze webshop producten bestellen dan is dit geen enkel probleem. Vul duidelijk naam, adres, postcode, woonplaats en land in.
 • Waarom zijn de prijzen van bepaalde producten onlangs gestegen?
  Colorescience-producten zijn geformuleerd met klinisch bewezen ingrediënten van de hoogste kwaliteit die worden geproduceerd in FDA-conforme faciliteiten hier in de VS. Aangezien recente gebeurtenissen en macro-economische factoren hebben geleid tot aanhoudende stijgingen van de grondstofkosten en de productie- en verzendingskosten, waren prijsaanpassingen voor bepaalde producten noodzakelijk.
 • Hoe annuleer ik mijn bestelling nadat deze is geplaatst?
  Om ervoor te zorgen dat bestellingen zo snel mogelijk bij onze klanten aankomen, begint ons systeem met het verwerken van bestellingen zodra ze zijn geplaatst. Als gevolg hiervan kunnen de meeste bestellingen niet meer worden geannuleerd nadat ze zijn geplaatst. In sommige gevallen, als je ons belt (tijdens kantooruren) binnen 1 uur na het plaatsen van je bestelling, kunnen we deze mogelijk annuleren. Als we je bestelling niet kunnen annuleren, zullen we je instructies geven voor het retourneren van je bestelling en zorgen voor een volledige terugbetaling.
 • Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
  Je kunt contact opnemen met orderdesk via info@colorescience.nl of info@colorescience.be Of ons bellen +31 (0) 413 - 820 206 - Maandag tot en met donderdag van 09:00u tot 17:00 uur. - Vrijdag van 09:00 uur tot 15:30 uur.
 • Hoe retourneer ik mijn colorescience.nl of colorescience.be bestelling?
  Neem voor het initiëren van een retourzending of omruiling contact op met ons via e-mail op info@colorescience.nl of info@colorescience.be Conform de geldende richtlijnen binnen de EU heb je 14 dagen herroepingsrecht na ontvangst van de bestelling. Indien je wenst af te zien van je bestelling, het herroepingsformulier in te vullen, of een e-mail te sturen met vermelding van het bestelnummer, de te retourneren product(en), je naam, adres en bankrekeningnummer. Tevens dien je de te retourneren producten binnen 14 dagen te retourneren aan de importeur JC Imp B.V. Frisselsteinstraat 8 5461AD Veghel Nederland JC Imp B.V. stort vervolgens de aankoopkosten minus de kosten voor het terugsturen, binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product en van je herroeping terug, mits de producten ongeopend en in nieuwstaat zijn ontvangen.
 • Ik heb het verkeerde product ontvangen, wat nu?
  Als je het verkeerde product hebt ontvangen, stuur dan binnen 72 uur na ontvangst van het verkeerde artikel een e-mail naar ons info@colorescience.nl of info@colorescience.be
bottom of page