top of page
Glimlachen van de Vrouw in Kostuum

VEILIGE ZONBESCHERMING

Je zonnebrandcrème zou je huid moeten beschermen, toch? Veel conventionele zonnefilters gebruiken eigenlijk chemische vulstoffen die de huid kunnen irriteren en tot puistjes kunnen leiden. Bezorgd over de ingrediënten in je zonnebrandcrème? Onze veilige zonnebrandmiddelen bevatten huidvriendelijke ingrediënten die je beschermen tegen de zon zonder irriterende chemicaliën.

VEILIGE ZONBESCHERMING EN COLORESCIENCE

KAN ZONNEBESCHERMING MIJN HUID BESCHADIGEN?

Het dragen van zonnebrandcrème is zeker beter dan helemaal niet, maar veel conventionele zonnebrandcrèmes bevatten ingrediënten die meer kwaad dan goed kunnen doen voor je huid. Sommige ingrediënten kunnen vervelende bijwerkingen veroorzaken, zoals huiduitslag en opflakkeringen van acne, terwijl andere, zoals oxybenzone, in verband worden gebracht met kanker. Zonnebrandproducten die deze ingrediënten gebruiken, worden beschouwd als chemische zonnebrandmiddelen.

WELKE SCHADELIJKE INGREDIËNTEN MOET IK VERMIJDEN BIJ HET KOPEN VAN ZONNEBESCHERMING?
  • Oxybenzone

  • Parabenen

  • PABA

  • Avobenzone

  • Octisalaat

  • Octocryleen

  • Homosalaat

  • Octinoxaat

 

Oxybenzone is de meest schadelijke van deze ingrediënten. Deze chemische stof kan oestrogeen imiteren, een vrouwelijk hormoon dat de groei van de voortplantingsorganen van vrouwen signaleert. Het vermogen om oestrogeen na te bootsen is gesuggereerd als een mogelijke oorzaak van borstkanker, baarmoederkanker, endometriose en vruchtbaarheidsproblemen. Parabenen zijn een ander ingrediënt dat oestrogeen nabootst, hoewel er meer onderzoek wordt gedaan naar bijwerkingen. PABA is ook een bekend huidirriterend middel dat een van de hoogste percentages allergische reacties veroorzaakt bij degenen die chemische zonnebrandcrème gebruiken. Een niet-PABA-zonnebrandcrème kan irritatie op een zeer gevoelige huid voorkomen.

 

Dus hoe bescherm je je huid tegen de zon en chemische irriterende stoffen? Fysieke zonnebrandmiddelen, ook wel veilige zonnebrandmiddelen genoemd, zijn een geweldig alternatief voor diegenen die zich willen inzetten voor een gezonde, stralende huid.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN FYSISCHE EN CHEMISCHE ZONBESCHERMING?

Er zijn twee soorten actieve ingrediënten in zonnefilters: minerale en chemische filters. Onze fysieke zonnebrandcrème gebruikt mineralen zoals zinkoxide, titaniumdioxide of een combinatie van beide om een beschermende barrière tegen de zon te creëren. Chemische zonnefilters gebruiken actieve chemische ingrediënten om UV-straling te absorberen voordat deze de huid bereikt. Chemische zonnefilters veroorzaken doorgaans meer allergische reacties.

 

WAAR KAN IK VEILIGE ZONNEBESCHERMING VINDEN?

Colorescience biedt een verscheidenheid aan veilige zonnebrandproducten die rijk zijn aan natuurlijke mineralen die de huid voeden en beschermen. Onze veilige, hypoallergene zonnebrandpoeders gebruiken minerale filters om de schadelijke uv-stralen van de zon te weerkaatsen. Ons volledig natuurlijke SPF-gezichtspoeder voor de gevoelige huid is gemaakt van zinkoxide, een organisch ingrediënten die zorgt voor een natuurlijke dekking zonder de schadelijke effecten van andere chemicaliën. Colorescience primer make-up op waterbasis bevat SPF-eigenschappen gecombineerd met essentiële ingrediënten om de huid gevoed en beschermd te houden. Onze zonnebrandcrème is vrij van parabenen, oxybenzone en bevat geen andere vaak irriterende ingrediënten. Colorescience is dr bron voor veilige zonnebrandcrème die je huid zal beschermen.

bottom of page