top of page

VEILIGE ZONBESCHERMING VOOR BABY'S

De huid van je baby is bijzonder gevoelig voor blootstelling aan de zon. Colorescience veilige zonnebrandcrème voor baby's beschermt hun tere huid tegen de zon om schade en irritatie te voorkomen

VEILIGE ZONBESCHERMING VOOR BABY's EN COLORESCIENCE

IS ZONBESCHERMING VEILIG VOOR DE HUID VAN MIJN BABY?

De huid van je baby is extra gevoelig voor zowat elk element van buitenaf, omdat ze elke dag kennis maken met nieuwe dingen. Het beschermen van de huid van je baby tegen UV-licht is vooral belangrijk om huidkanker en andere gevaarlijke hittegerelateerde ziekten te voorkomen. Maar veel zonnefilters op de markt gebruiken schadelijke chemische ingrediënten die de huid kunnen irriteren en andere negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken, waaronder:

 

 

Oxybenzone:

Oxybenzone is een algemeen chemisch filter dat UV-licht absorbeert voordat het de huid bereikt, en dat ook in het lichaam kan sijpelen en daar voor een onbekende tijd kan blijven. Oxybenzone is een toxich ingrediënt dat in verband wordt gebracht met hormoonverstoring, vroege puberteit bij meisjes en zelfs huidkanker.

 

Retinylpalmitaat:

Deze chemische stof is een synthetische vorm van vitamine A en kan mogelijk laesies vormen wanneer deze op de huid in de zon wordt aangebracht. Het kan ook acute toxiciteit veroorzaken als vitamine A te veel wordt aangebracht of geconsumeerd. Symptomen van een toxische reactie zijn onder meer veranderingen in het gezichtsvermogen, botpijn en huidbeschadiging.

 

PABA:

PABA is een andere populaire chemische stof die UV-licht blokkeert en de huid irriteert. Blootstelling aan PABA kan leiden tot roodheid, zwelling, ontsteking en jeuk. Het kan ook huidpigmentatie donkerder maken en bijdragen aan huidkanker. Colorescience biedt PABA-vrije veilige sunblock* voor baby's om hun huid te beschermen zonder irritatie te veroorzaken.

Colorescience biedt de veiligste zonnebrandcrème voor baby's ouder dan zes maanden, rijk aan natuurlijke fysieke zonnebrandingrediënten die de huid van uw baby beschermen tegen de zon en tegelijkertijd voeden.

ZIJN ER VEILIGE ZONBESCHERMENDE ALTERNATIEVEN VOOR MIJN BABY?

Absoluut! Wanneer je een product voor je kind koopt, wil je er zeker van zijn dat alleen de beste, veiligste beschikbare ingrediënten worden gebruikt. Colorescience veilige zonnebrandcrème voor baby's gebruikt alleen huidvriendelijke ingrediënten en zachte mineralen om hun gevoelige huid te beschermen zonder schade aan te richten of schadelijke bijwerkingen te veroorzaken. Bovendien is onze veilige zonnebrandcrème voor baby's met 50 of 30 SPF eenvoudig aan te brengen. Onze SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ BRUSH-ON SHIELD SPF 30 is een volledig mineraal SPF-poeder voor de gevoelige huid, zodat drukke ouders onderweg opnieuw kunnen aanbrengen zonder de plakkerige, vettigheid van conventionele sunblocks*. Of kies voor onze vloeibare formule SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ FACE SHIELD SPF 50 die lichtgewicht, hydraterend en nooit vettig is.

WELKE INGREDIËNTEN GEBRUIKT COLORESCIENCE IN HUN ZONBESCHERMING?

Onze veilige zonnebrandcrème voor baby's gebruikt alleen hoogwaardige ingrediënten (geen vulstoffen) met zachte mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide om UV-licht af te weren zonder in de huid te sijpelen.

 

HOE KAN IK ANDERS DE HUID VAN MIJN BABY BESCHERMEN?

Het gebruik van een veilige zonnebrandcrème voor baby's is de belangrijkste stap in het beschermen van de huid van je kind, maar ouders moeten altijd extra maatregelen nemen om ze te beschermen tegen de zon! Bedek de huid van je baby terwijl je buiten in de zon bent met hoeden, shirts met lange mouwen, broeken en rashguards tijdens het zwemmen. Minimaliseer de blootstelling van je baby aan de zon en hitte door tussen 10.00 en 14.00 uur de buitenlucht te vermijden en waar mogelijk in de schaduw te houden. En zelfs als de zon niet helemaal zichtbaar is, moet je toch zonnebrandcrème voor baby's aanbrengen om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn tegen UV-stralen.

 

*Sunblock is geen term die is goedgekeurd door de FDA. Colorescience verwijst naar onze producten als bescherming tegen de zon.

bottom of page