top of page
Zwangere vrouw

ZWANGERSCHAP

Als je een baby verwacht, heb je zonnebrandcrème van hoge kwaliteit nodig die jou en je kleintje beschermt tegen de zon, zonder je bloot te stellen aan potentieel schadelijke chemicaliën. Colorescience biedt zonnebrandcrème die veilig is tijdens de zwangerschap, gemaakt met natuurlijke ingrediënten die je huid voeden en beschermen terwijl je baby veilig blijft.

ZWANGERSCHAPSVEILIGE ZONNEBRANDCREME EN COLORESCIENCE

WAAROM IS HET BELANGRIJK MIJN HUID TE BESCHERMEN TIJDENS ZWANGER?

Als je zwanger bent, ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg voor je gezondheid, maar ook voor die van je opgroeiende baby, waaronder het beschermen van je huid tegen de UV-stralen van de zon en andere omgevingsfactoren. Het is echter niet zo eenvoudig als het aanbrengen van een zonnebrandcrème die je van de plank pakt. Als je in verwachting bent, is het vooral belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken die veilig is tijdens de zwangerschap.

 

Als je zwanger bent, ondergaat je lichaam veel veranderingen, waarvan sommige van invloed kunnen zijn op hoe de zon je huid beïnvloedt. Dit komt omdat hormonen drastisch toenemen tijdens de zwangerschap en deze hormonen kunnen veranderingen in je huid veroorzaken. Deze hormonen zorgen ervoor dat de pigmentproducerende cellen, melanocyten genaamd, reactiever zijn voor de zon. Je reactie op de zon kan chloasma veroorzaken, een aandoening die donkerbruine vlekken op de huid veroorzaakt.

 

Naast hyperpigmentatie kunnen deze hormonen ook de gevoeligheid van je huid aantasten. De huid op je buik wordt vaak dunner tijdens de zwangerschap, wat het risico op zonnebrand en andere cellulaire schade kan vergroten. In sommige gevallen kan dit voorbij de pijn van de zonnebrand gaan en de gezondheid van je baby in gevaar brengen. Als je in verwachting bent, ga dan niet het huis uit zonder een zonnebrandcrème die veilig is voor de zwangerschap om jou en jouw baby te helpen beschermen.

ZONNEBRANDCRÈME & ZWANGERSCHAP: IS HET VEILIG OM ZONNEBRANDCRÈME TE GEBRUIKEN TIJDENS ZWANGER?

Zoals met veel andere producten, zijn niet alle zonnebrandmiddelen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. De zorg met betrekking tot het gebruik van zonnebrandcrème door zwangere vrouwen is dat bepaalde ingrediënten schadelijk kunnen zijn voor de baby zodra ze door de huid worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Deze zorgen betekenen echter niet dat u SPF-toepassingen gewoon moet afzien als je in de zon gaat, wat een blijvende negatieve invloed op je gezondheid kan hebben.

 

In plaats daarvan moet je j sunblock* verstandig kiezen. Gelukkig zijn er enkele zonnebrandmiddelen voor de zwangerschap die zijn ontworpen om veilig te zijn voor gebruik. Om te bepalen welke sunblocks* je wel en niet kunt gebruiken, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten, te beginnen met de ingrediënten.

WELKE CHEMICALIËN MOET IK IN ZONBESCHERMING VERMIJDEN TIJDENS ZWANGER?

Niet alle zonnefilters zijn gelijk gemaakt en sommige bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor jou en jouw baby. Zonder een goede zonnebrandcrème voor de zwangerschap loop je mogelijk risico. Hoewel het lijkt alsof de zonnebrandcrème alleen de buitenste laag van de huid aanraakt, kunnen veel chemicaliën daadwerkelijk via de huid in de bloedbaan terechtkomen en de ontwikkeling van het kind verstoren of huidirritatie veroorzaken. Als je zwanger bent, vermijd dan producten die deze ingrediënten bevatten

 

  • Kamfer

  • Homosalaat

  • Octocryleen

  • Oxybenzone

  • Para-aminobenzoëzuur

 

Het kan ook verleidelijk zijn om zelfbruinende producten te gebruiken, waarvan je misschien denkt dat dit een beter alternatief is dan tijd doorbrengen in de zon om een zomerse gloed te krijgen. Als je echter een bruiningsproduct gebruikt dat dihydroxyaceton (DHA) bevat, breng je je baby mogelijk in gevaar.

 

Als het gaat om het gebruik van een huidverzorgingsproduct tijdens de zwangerschap, is uiterste voorzichtigheid de beste aanpak. Hoe meer je weet over de mogelijke risico's, hoe beter je voorbereid bent om beslissingen te nemen die zowel jou als jouw baby beschermen, of je nu tijd doorbrengt in de zon of dat wat je consumeert. Doe voordat je een sunblock* aanbrengt eerst een onderzoek om erachter te komen welke zonnebrandcrème veilig is tijdens de zwangerschap.

WELKE SOORTEN ZONNEBESCHERMING KUN JE HET BESTE GEBRUIKEN TIJDENS ZWANGER?

Gelukkig zijn er tal van zwangerschapsveilige zonnebrandmiddelen die je de komende negen maanden kunnen helpen beschermen. Er zijn verschillende belangrijke richtlijnen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van zonnebrandcrème tijdens zwangerschap:

Vermijd agressieve, op chemicaliën gebaseerde formules. Gebruik in plaats daarvan een zonnebrandcrème op basis van mineralen.

 

Gebruik geen spray-on sunblock* die je kunnen blootstellen aan kankerverwekkende stoffen. Gebruik in plaats daarvan een vloeibare of poedervormige zonnebrandformule die je met de hand of met een kwast kunt aanbrengen.

 

Kies een zonnebrandcrème met een breed spectrum. Breedspectrum zonnebrandcrème beschermt je tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

 

Zoek naar een zonnebrandcrème met een SPF tussen 30 en 50. Hoewel het lijkt alsof hoe hoger de SPF, hoe beter, de sleutel is om zonnebrandcrème te gebruiken zoals aangegeven om de beste bescherming te krijgen.

 

Colorescience zet zich in om onze klanten te helpen de gezondheid van hun huid te beschermen. Daarom bieden we sunblock* tijdens de zwangerschap aan dat aan al deze kwalificaties voldoet. Onze populaire zonnebrandcrème in poedervorm met SPF 30 bevat bijvoorbeeld natuurlijke mineralen die de huid beschermen zonder irritatie te veroorzaken, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die last hebben van een gevoelige huid tijdens de zwangerschap.

 

De mineralen in ons zwangerschapsveilige zonnebrandpoeder voor het gezicht zijn ook niet-comedogeen, dus ze bieden bescherming zonder je poriën te verstoppen. Onze gezonde, chemicaliënvrije zonnebrandcrème is goed voor de huid en bevordert je stralende gloed van binnenuit, of je het nu zwanger bent of niet.

HEEFT COLORESCIENCE ZONNEBESCHERMING VOOR MIJN KINDEREN?

Natuurlijk. Nadat je kindje is geboren, blijft zijn of haar gezondheid een van je grootste zorgen, vooral als het gaat om bescherming tegen de gevaren van blootstelling aan de zon. Daarom biedt Colorescience zonnebrandcrème voor baby's aan om de gevoelige huid te beschermen. De tere huid van je baby is bijzonder gevoelig voor schade door de zon, dus het is belangrijk om ze te beschermen met milde huidverzorgingsproducten.

 

Onze veilige poeder sunblock* voor baby's en kinderen beschermt hun tere huid tegen de zon en minimaliseert het risico op zonnebrand en irritatie. Nadat je je zwangerschapsveilige zonnebrandcrème hebt aangebracht, bescherm je het hele gezin en breng je om de twee uur een laag van onze veilige kinderzonnebrandcrème aan om schadelijke brandwonden, huiduitslag, jeuk en vervellen te voorkomen.

WELKE ANDERE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Hoewel je tijdens de zwangerschap misschien extra voorzorgsmaatregelen neemt, betekent dat niet dat je geen veilige huidverzorgingsoplossingen kunt vinden om je huid er op zijn best uit te laten zien. Net als bij het vinden van een zonnebrandcrème die veilig is voor zwangerschap, is het belangrijk om agressieve chemische ingrediënten te vermijden die door de huid kunnen worden opgenomen. Omdat de huidverzorgingsproducten van Colorescience zijn gemaakt zonder schadelijke ingrediënten, hebben we een breed scala aan veilige make-upopties voor zwangere vrouwen. Enkele  favorieten van onze gebrukers zijn:

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ BRUSH-ON SHIELD SPF 30: Onze losse minerale SPF is getint voor een natuurlijk ogende dekking en chemicaliënvrije bescherming tegen de zon.

 

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION™ COLOR BALM SPF 50: Gebruik deze kleurenbalsem om wat kleur toe te voegen aan wangen en lippen.

 

Morning Glow Illuminator: Gebruik dit geperste minerale poeder om je teint op te fleuren en imperfecties te verdoezelen.

 

TOTAL EYE® 3-IN-1 RENEWAL THERAPY SPF 35: Dit oogserum kan helpen de vensters naar uw ziel te verjongen door het uiterlijk van donkere kringen, wallen, fijne lijntjes en rimpels te verbeteren.

 

Hydraterende reinigingsdoekjes: Verwijder je make-up met deze hydraterende reinigingsdoekjes gemaakt voor de gevoelige huid.

 

Met Colorescience kun je je routine veilig vernieuwen en je huid de komende maanden en daarna zonder schuldgevoel beschermen. Onze producten zijn ontworpen om gemakkelijk onderweg te worden aangebracht, zodat je er op je best uit kunt zien, ongeacht de eisen van het moederschap. Maak je huidverzorging veilig voor zwangerschappen met onze zachte, chemicaliënvrije producten die je lang na de bevalling wilt blijven gebruiken.

 

*Sunblock is geen term die is goedgekeurd door de FDA. Colorescience verwijst naar onze producten als bescherming tegen de zon.

bottom of page