In de jaren zeventig en tachtig werd het gebruik van zonnebrandcrème meestal beperkt tot strandvakanties en buitensport evenementen, maar sindsdien zijn de zorgen over bescherming tegen de zon en de stijging van huidkanker veranderd.


Nu wordt zonnebrandcrème dagelijks aanbevolen door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Ook wordt het frequentere gebruik van bescherming tegen de zon, en fabrikanten die hogere en hogere SPF's proberen te bereiken in hun producten, geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de ingrediënten.


Chemische zonnefilters dringen de huid binnen en absorberen UV-straling door hun chemische bindingen. Minerale zonnefilters blijven op de huid zitten om de zonnestralen af te weren. Daarom heeft de FDA onlangs de actieve ingrediënten van zonnebrandcrème onder de loep genomen om hun veiligheidsniveau voor mensen te bepalen. Hun recente bevindingen, gepubliceerd in januari 2020, toonden aan dat zes chemicaliën die vaak worden gebruikt als actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen, systemisch in de bloedbaan worden opgenomen. De enige twee actieve ingrediënten, gecategoriseerd als GRASE (Generally Recognized as Safe and Effective) - zijn algemeen erkend door de FDA als veilig en effectief voor gebruik in zonnebrandmiddelen. Dit zijn de mineralen - titaniumdioxide en zinkoxide. WAAROM MAKEN NIET ALLE FABRIKANTEN MINERALE ZONBESCHERMING? Historisch gezien waren minerale zonnebrandmiddelen kalkachtig, wit en te dik om gelijkmatig aan te brengen. Het is een moeilijk proces om minerale formules precies goed te krijgen - als het gaat om het soepel en gelijkmatig aanbrengen, comfortabel aanvoelen op de huid en effectief de huid beschermen - dus wendden fabrikanten zich tot het gebruik van chemicaliën en werden chemische formules gepopulariseerd. HOE WEET JE OF EEN ZONBESCHERMER EEN VOLLEDIG MINERALE ACTIEVE FORMULE HEEFT? Consumenten worden aangemoedigd om volledig minerale formules op te zoeken door zorgvuldig te kijken op de zonnebrandcrème verpakkingen en wel naar de "Actieve ingrediënten" Kijk of er iets anders dan titaniumdioxide en / of zinkoxide wordt vermeld als actief ingrediënt. Als deze, en alleen deze, ingrediënten worden vermeld onder "Actieve ingrediënten", kan het worden beschouwd als een "volledig fysieke" of "volledig minerale" formule. “Minerale zonnefilters zijn geweldig voor de gevoelige huid, maar ook voor eczeemgevoelige en acnegevoelige huid, omdat ik vind dat ze de huid niet zo irriteren als chemische zonnefilters. Ik geef er de voorkeur aan minerale zonnefilters aan te bevelen aan mijn patiënten die op zoek zijn naar de veiligste optie. ” - Dr. Christopher Ha, MD, FAAD, Board Certified Dermatologist en oprichter van Roseville Dermatology. Alle Colorescience® Total Protection™ -formules zijn altijd volledig mineraal geweest - ze worden gewichtloos op de huid aangebracht en passen snel in zonder een witte waas achter te laten. Sterker nog, alle Total Protection™ -producten bevatten Enviroscreen™ -technologie die ervoor zorgt dat u niet alleen beschermd bent tegen de zonnestralen, maar ook tegen vervuiling, blauw licht (HEV) en infrarood, die allemaal kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, huidbeschadiging, en huidkanker.31 keer bekeken0 reacties

Als het gaat om veiligheid van de zon, is kennis macht.


Als het gaat om zonbescherming is kennis macht.

De statistieken over huidkanker zijn angstaanjagend en de schrikbarende toename in het aantal melanoomgevallen doet ons ertoe besluiten grote voorraden zonnebrandcrème aan te leggen - en terecht! Als u op zoek bent naar manieren om uw huid stralend te houden en veilig te beschermen tegen UV-straling van de zon, dan doet u er goed aan uw zonnebrandkeuze vooraf te laten gaan door het grondige onderzoek dat uw huid verdient.


Met zoveel producten in de schappen is het van belang erop te letten dat u een zonnebrandcrème of een cosmetisch middel kiest dat precies die bescherming biedt die u nodig hebt, of u in de zomer een dagje naar strand gaat of midden in de winter tussen huis en kantoor heen en weer reist. Zonbescherming is het hele jaar door een must en het vinden van de juiste producten om uw huid te beschermen is dus cruciaal.


Als het gaat om zonnebrandcrème, bent u waarschijnlijk wel bekend met het SPF-label. Moderne technologieën en innovaties op cosmetisch gebied hebben tot nieuwe beschermende stoffen en ratingsystemen geleid. Als u zich ooit hebt afgevraagd waar al die ratings op zonnebrandcrèmes voor staan, bent u niet de enige.


Deze ratings en labels worden ter informatie aangeboden om het u eenvoudiger te maken de juiste producten te kiezen voor uw huid. Helaas kan de enorme verscheidenheid aan labels, testresultaten en voorschriften nogal overweldigend werken. De kans is groot dat u de afgelopen jaren geconfronteerd bent met een scala aan producten met de rating “PA+++”.


Hoogste tijd dus om de sluier van het mysterie over zonnebrandcrèmes en huidverzorgingsproducten op te lichten en u alles uit de doeken te doen wat u moet weten over deze ratings. Wat betekent de rating PA+++ op uw zonnebrandcrème? Hieronder gaan we nader in op de betekenis van dit belangrijke label.


Waarom het beschermen van uw huid belangrijk is

Voordat we ons kunnen storten op de mysteries van de PA+++ ratingsystemen, moeten we eerst nader bekijken waarom zonnebrandcrème en zonbescherming zo belangrijk is.

Of u nu op een zonnige dag op het strand ligt of op een slee zit in de sneeuw, als u buiten bent wordt uw huid - ongeacht het seizoen - altijd blootgesteld aan ultraviolette straling.


We hebben allemaal onze huid minstens één keer in ons leven verbrand. Een rode, gevoelige huid die opzwelt bij aanraking of warmte is het kenmerk van een gemiddelde mate van verbranding. Als u uw verbrande huid onder de microscoop zou bekijken, dan zou u vooral beschadigde huidcellen en bloedvaten zien. Als u uw huid regelmatig laat verbranden, zal dat leiden tot een verkleurde, leerachtige huid die snel blauwe plekken oploopt.

Hoewel een verbrande huid een direct en zichtbaar resultaat is van te lange blootstelling aan de zon, gaat de werkelijke beschadiging veel dieper.


Blootstelling aan UV-straling kan leiden tot DNA-beschadiging in uw huidcellen, hetgeen weer kan leiden tot huidkanker. Hoewel er best enige tijd in de zon nodig is voordat uw huid bruin wordt of verbrandt, kan blootstelling aan UV-straling uw DNA altijd beschadigen.

Als we het hebben over ultraviolette straling, onderscheiden we drie verschillende

categorieën:
  • UVA-straling: Dit type straling dringt tot diep in de huid door en kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en kanker.

  • UVB-straling: Dit type straling zorgt ervoor dat uw huid na enige tijd buiten verkleurt. Dat uw huid bruin wordt of verbrandt is een direct gevolg van UVB-straling.

  • UVC-straling: Dit type straling wordt volledig tegengehouden door de atmosfeer, kan uw huid niet bereiken en kan dus ook geen beschadiging veroorzaken. Gelukkig is dit een type UV-straling waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Het ultieme doel van zonnebrandcrème is uw huid te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-straling.


Hoe zonnebrandcrème werkt

Om de ratingsystemen op uw favoriete producten te begrijpen, is het belangrijk te begrijpen hoe zonnebrandcrème uw huid beschermt.

Zonnebrandcrème is beschikbaar in allerlei vormen en maten, waarvan sprays, gels, wax, lotion en minerale poeders het meest populair zijn. Kenmerkend voor alle zonnebrandproducten is dat ze gemaakt zijn van een mengsel van anorganische en organische chemicaliën.

· Anorganische chemicaliën: Hierbij gaat het om mineralen, zoals zinkoxide of titaniumdioxide, die in zonnebrandcrème gebruikt worden als fysieke barrière tegen de zon. Deze bestanddelen zijn bij uitstek geschikt om UV-straling te reflecteren. Als u ooit foto's hebt gezien van strandwachten met witte neuzen, dan hebt u deze anorganische chemicaliën gezien. Dankzij de moderne technologie slagen ondernemingen er steeds beter in deze deeltjes kleiner te maken en komen we de overbekende witte strepen steeds minder vaak tegen.

· Organische chemicaliën: Hierbij gaat het om bestanddelen zoals oxybenzone of avobenzone. Deze bestanddelen zijn in staat UV-straling te absorberen en vervolgens als hitte van het lichaam af te voeren.


Ratingsystemen voor zonnebrandcrèmeEen van de meest bekende rating labels is SPF, oftewel Sun Protection Factor. Dit label verwijst naar het vermogen van uw zonnebrandcrème of cosmetische middel om uw huid te beschermen tegen de ultraviolette straling van de zon (UVB). Het SPF-getal geeft aan hoe lang het duurt voordat uw huid verbrandt bij blootstelling aan de zon.


Een gemiddelde huid begint te verbranden na ongeveer 10 tot 20 minuten blootstelling aan de zon. Een product met SPF 20 beschermt de huid ongeveer 20 keer langer tegen verbranding - dus ongeveer 200 tot 400 minuten. De zonnebrandcrème moet echter wel ten minste om de twee tot vier uur opnieuw worden aangebracht, omdat het snel van de huid wordt afgespoeld door zweet of water.


Als SPF het vermogen van een product meet om UVB-straling te blokkeren, waar staat PA+++ dan voor?


De oorsprong van PA+++

PA-ratings zijn terug te vinden op een grote verscheidenheid aan zonnebrandcrèmes, make-up en huidverzorgingsproducten. Maar waar komt PA+++ vandaan?


De PA-grading komt uit Japan en is in het leven geroepen om gebruikers te informeren over de mate van bescherming tegen UVA-straling.


De PA-rating is voortgekomen uit de PPD-methode (Persistent Pigment Darkening). Bij de PPD-methode gaat het om een test waarbij UVA-straling gebruikt wordt om een blijvende pigmentverkleuring te veroorzaken. Deze blijvende pigmentverkleuring wordt getest op verschillende mensen die allemaal worden blootgesteld aan UVA-licht. Voor iedere proefpersoon wordt bijgehouden hoe lang het duurt voordat de huid begint te verkleuren. Vervolgens worden de resultaten van een onbeschermde huid vergeleken met de resultaten van een beschermde huid.


In theorie moet een zonnebrandcrème met een PPD-rating van 10 een persoon in staat stellen 10 keer zoveel blootstelling aan UVA-bescherming aan te kunnen. Probleem bij dit alles is echter dat PPD-waarden niet nauwkeurig gemeten kunnen worden. En omdat er geen gestandaardiseerd systeem is voor het beoordelen van PPD-scores, zijn er verschillende ratingsystemen ontwikkeld om de beschermende kracht van een product tegen UVA vast te stellen.


PPD biedt geen indicatie voor de exacte mate van bescherming tegen UVA die een product biedt. In plaats daarvan is het gebruikelijk dat de test wordt geconverteerd naar een landspecifiek of regionaal scoringsysteem.


Momenteel maken slechts vijf landen gebruik van UVA-tests: Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië. In Japan worden PPD-resultaten gegroepeerd en vereenvoudigd in PA-waarden.


Deze conversie is als volgt:

PPD van product = 2 tot 4, PA = PA+ PPD van product = 4 tot 8, PA = PA++ PPD van product = 8 tot 16, PA = PA+++ PPD van product = 16 of hoger, PA = PA++++

PA+ betekent dat uw zonnebrandcrème of cosmetische middel enigszins bescherming biedt tegen UVA-straling, terwijl PA++ een gemiddelde bescherming en PA+++ de beste bescherming van de drie biedt. Op basis van recente innovaties is in een aantal landen zelfs een rating van PA++++ geïntroduceerd. Deze producten bieden een PPD-bescherming van 16 of hoger. Deze rating komt echter maar zelden voor, omdat een dergelijke mate van bescherming slechts in een zeer beperkt aantal producten geboden wordt.


Japan was een aantal jaar geleden dan wel het eerste land dat een rating van PA++++ introduceerde, maar toch hebben lang niet alle landen dit voorbeeld gevolgd. Over het algemeen wordt PA+++ nog altijd gebruikt als indicatie voor de meest optimale bescherming. Volgens The Klog kan het, vanwege de verschillende methoden waarop PA zonnebrandcrèmes worden ingedeeld, lastig zijn het verschil in de mate van zonbescherming te bepalen. Zo kunnen een zonnebrandcrème met een PPD van 20 en een zonnebrandcrème met een PPD van 40 beide zowel het label PA+++ als PA++++ krijgen, terwijl het niet mogelijk is met zekerheid te zeggen welke van de twee de beste bescherming biedt.


Als u in de winkel een keuze moet maken uit de verschillende zonnebrandcrèmes en cosmetische middelen die gebruik maken van de PA-rating, dan geldt als vuistregel: ‘hoe meer plussen, hoe beter’.


Wat is Breedspectrum?

Een product dat zowel UVA- als UVB-bescherming biedt, krijgt het label ‘breedspectrum’. In de Verenigde Staten bieden alleen zonnebrandcrèmes en cosmetische middelen gelabeld als breedspectrum bescherming tegen beide vormen van straling.

De producten van Colorescience bieden breedspectrum bescherming om uw huid veilig te houden tegen blootstelling aan de zon, beschikken over huidtoon egaliserende kenmerken en staan garant voor gelaagde dekking.

Tips voor zonbescherming


Gebruik altijd zonnebrandcrème als u naar buiten gaat. Volg onderstaande tips over zonnebrandcrème om zeker te weten dat uw huid de bescherming krijgt die het nodig heeft.

  1. Opnieuw insmeren: Smeer u ten minste 20 minuten voordat u naar buiten gaat in met zonnebrandcrème en smeer uw huid om de twee tot vier uur opnieuw in, of zelfs vaker als u gaat zwemmen of een zware training wilt doen.

  2. Gebruik meerdere beschermingsmethoden: Voor de meesten van ons geldt dat de beste bescherming bereikt wordt met een combinatie van methoden. Smeer u in met zonnebrandcrème, breng Colorescience UV beschermers aan en trek meerdere lagen kleding aan om uw huid te beschermen tegen zonnestralen. Met behulp van deze handige kaart is het op basis van de UV-straling in uw regio mogelijk de bescherming te kiezen die u nodig hebt.

  3. Let goed op de labels en ratings op uw producten. Ga voor wat betreft zonnebrandcrème en huidverzorging voor producten gelabeld met SPF en PA+++ en let op het breedspectrum label om zeker te weten dat u de beste bescherming krijgt.Uw huid verdient bescherming, of u nu naar het strand gaat of boodschappen doet in het najaar. Een goed begrip van de manier waarop uw huidverzorgende en cosmetische middelen uw huid beschermen tegen beschadiging door de zon is van cruciaal belang.

Dus, wat is PA+++? Een belangrijke rating die u helpt bij uw keuze van huidverzorgingsmiddelen.

1,817 keer bekeken0 reacties

Bijgewerkt: 17 apr 2018

Op het eerste gezicht ziet onze nieuwe Colorescience® Total Eye™ 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 eruit als elke andere concealer onder de ogen. Ja, het biedt een onmiddellijke kleurcorrectie, maar het doet ZO veel meer! Total Eye biedt zowel onmiddellijke als langdurige behandelingsresultaten en 100% minerale zonbescherming en is de ultieme oplossing voor al uw oogproblemen. Hier zijn vijf redenen waarom sociale influencers, artsen en consumenten enthousiast zijn over Total Eye.


1. Het verheldert en corrigeert

Stel dat u slechts vijf minuten te besteden heeft aan uw teint in de ochtend, dan zou dit Total Eye moeten zijn. Zie het als een sterke espresso in de ochtend voor je ogen. Total Eye verheldert onmiddellijk de ogen en corrigeert onvolkomenheden, zoals donkere kringen, direct voor een verfrist en uitgerust uiterlijk. De neutrale perziktint werkt op alle huidtinten om de huidskleur te corrigeren en de ogen een wakker uiterlijk te geven.


"Ondanks dat ik wat hyaluronzuurfiller in mijn traangootjes heb, heb ik altijd donkere kringen - gedeeltelijk genetisch bepaald, allergieën en prominente aderen die door mijn blanke huid heen komen. Deze foto's zijn minder dan 2 minuten na elkaar genomen. De eerste zonder en de tweede onmiddellijk na het aanbrengen van de nieuwe Colorescience Total Eye 3-in-1 Renewal Therapy, dat is het enige verschil tussen deze twee foto's: geen concealer, geen fotobewerking, ik heb het op de onder- en bovenoogleden aangebracht."

-Dr. Allison Arthur, Sand Lake Dermatology


2. Het maakt de ogen direct minder gezwollen

Of het nu gaat om het huilen bij trieste films, te veel zoute snacks eten of gewoon genetisch bepaald, we zijn allemaal wel eens wakker geworden met ongemakkelijke, gezwollen ogen. Om dit te bestrijden, heeft Total Eye een unieke koele, metalen applicator. Plaats eenvoudigweg het product op het volledige gebied rond de ogen en gebruik de punt van de koeltip om het product te verspreiden en de zwellingen onmiddellijk te verminderen.


"Ik ben tot nu toe super blij met de resultaten en ben blij dat het niet bij mij gaat rimpelen tegen de middag zoals sommige van de andere producten die ik in het verleden heb geprobeerd! De verkoelende applicator is ook geweldig ... mijn ogen stralen direct 's morgens"- Social Influencer @lovingbeautyandlife


3. Het hydrateert

Naarmate we ouder worden, raakt het ooggebied uitgedroogd, waardoor een typische concealer je huid droog en craquelé lijkt te maken. Total Eye maakt gebruik van voedselrijke ingrediënten zoals Phytomoist (4x meer hydraterend dan hyaluronzuur) om hydratatie en algehele huidsoepelheid aan te pakken en handhaaft de vochtbalans in de huid.


4. Het verzacht fijne lijntjes en rimpels

Anders dan de gemiddelde concealer, vermindert Total Eye de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels na verloop van tijd door een krachtige mix van plantenextracten, peptiden en vitamines. In een multicenteronderzoek rapporteerde 95% van de patiënten verbetering van de kraaienpootjes en een versteviging van de huid na toepassing van Total Eye.5. Het voorkomt schade

Wie van ons brengt onze zonnebrandproducten eigenlijk aan rond onze oogzone? De meeste zonnebrandproducten voor het gezicht worden niet aanbevolen voor toepassingen rond het oog, omdat ze mogelijk schadelijke chemische stoffen bevatten. Bij Colorescience gebruiken we alleen 100% minerale actieve stoffen (titaniumdioxide en zinkoxide) om de huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Total Eye bevat een SPF 35 om te beschermen tegen UVA / UVB en omgevingsstressoren die bijdragen aan veroudering van de huid.


Total Eye is echt een (h)eerlijk product voor de ogen, het:

- Corrigeert

- Behandelt

- Bestrijdt


En heel eenvoudig aan te brengen!90 keer bekeken0 reacties
1
2