top of page


Zwanger zijn betekent dat je een ander mens bij je hebt waar je 24/7 aan moet denken. Je moet goed nadenken over het voedsel dat je consumeert en de levensstijl die je leeft, maar daar houdt het niet op. Wat je op je lichaam smeert, is net zo belangrijk om aan te denken als je zwanger bent als wat je in je lichaam stopt - en dat geldt ook voor huidverzorging.


Er zijn bepaalde ingrediënten die je huid kunnen helpen terwijl je zwanger bent en die volkomen veilig zijn voor zowel jou als je baby, en er zijn andere die je zeker moet vermijden.


Zwangerschapsveilige huidverzorging is iets waar elke aanstaande moeder rekening mee moet houden. Van striae tot hyperpigmentatie, je huid ondergaat veel veranderingen als je zwanger bent en je bent waarschijnlijk op zoek naar een manier om dit te verhelpen. Het is echter van cruciaal belang dat je zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten gebruikt die jij en uw baby goed kunnen gebruiken. Maar wat houdt zwangerschapsveilige huidverzorging in? Blijf lezen om erachter te komen.


We bespreken alles wat je moet weten over huidverzorging tijdens de zwangerschap, inclusief waarom het belangrijk is om zwangerschapsveilige huidverzorging te gebruiken en waar je op moet letten in die producten. Blijf lezen of gebruik de onderstaande links om aan de slag te gaan.



WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?


Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar er zijn bepaalde huidverzorgingsingrediënten waarvan je op de hoogte moet zijn en die veilig zijn voor zowel moeder als baby.


Enkele van deze ingrediënten voor zwangerschapsveilige huidverzorging zijn:


  • Hyaluronzuur: Hyaluronzuur kan nuttig zijn om je huid goed gehydrateerd te houden en geeft u die jeugdige glans.

  • Vitamine C: Als je zwanger bent en op zoek bent naar een anti-aging, verhelderend serum om in je huidverzorgingsroutine op te nemen, probeer dan eens een vitamine C-serum.

  • Zachte reinigingsmiddelen: Als je zwanger bent, wil je dubbel controleren of je geurvrije reinigingsmiddelen (cleansers) gebruikt die veilig zijn voor de zwangerschap.

  • Benzoylperoxide: Benzoylperoxide is geweldig voor de behandeling van acne, en het is ook veilig om in kleine hoeveelheden tijdens de zwangerschap te gebruiken. Zorg ervoor dat je eerst je dermatoloog raadpleegt voordat je dit tijdens de zwangerschap gebruikt, omdat het een sterker huidverzorgingsproduct is.

  • Salicylzuur: Als je last hebt van acne en roodheid, kunnen gezichtsreinigers met salicylzuur een geweldig product zijn om te gebruiken. Een gezichtsreiniging met salicylzuur is over het algemeen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar zorg ervoor dat het slechts een kleine hoeveelheid bevat.

Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.



WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN MOET JE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP VERMIJDEN?


Net zoals er huidverzorgingsingrediënten zijn die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap, zijn er ook ingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden. Dit zijn enkele huidverzorgingsingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden:


  • Retinol: Retinol wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wat geweldig is, maar niet zozeer als je zwanger bent. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van retinol tijdens de zwangerschap kan leiden tot geboorteafwijkingen, dus het is absoluut iets dat je wilt vermijden.

  • Chemische zonnebrandcrème: Er zijn twee verschillende soorten zonnebrandmiddelen die je kunt gebruiken: minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème. Als je zwanger bent, wil je meestal chemische zonnebrandcrème vermijden. Oxybenzone en avobenzone worden vaak aangetroffen in chemische zonnebrandcrème en het zijn beide zonnebrandingrediënten die je tijdens de zwangerschap wilt vermijden. Kies in plaats daarvan voor een minerale zonnebrandcrème die is gemaakt met zinkoxide en/of titaniumdioxide.

  • Parabenen: Parabenen zijn een conserveringsmiddel dat vaak in huidverzorgingsproducten wordt aangetroffen, maar het is iets waar je zeker op wilt letten als je zwanger bent. Studies hebben aangetoond dat parabenen verschillende zwangerschapsproblemen kunnen veroorzaken, zoals een miskraam en een laag geboortegewicht.



WAAROM IS HET BELANGRIJK OM ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING TE GEBRUIKEN?


Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is om veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap te kiezen. Wanneer je huidverzorgingsproducten op je huid aanbrengt, worden de chemicaliën en ingrediënten in die producten door je huid opgenomen en kunnen ze in uw bloedbaan terechtkomen.


En als je bloed ingrediënten bevat die niet veilig zijn voor een opgroeiende baby, heeft dat direct invloed op uw zwangerschap. Je wil dus natuurlijke huidverzorgingsproducten kiezen die veilig zijn voor jezelf en jouw baby.




WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING?


Bij het winkelen voor zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten zijn er een paar belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Je wil natuurlijk huidverzorging kiezen die veilige ingrediënten bevat, maar er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:


  • Zacht: als je zwanger bent, wil je producten vermijden die agressieve chemische ingrediënten bevatten die je huid kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor zachte reinigingsmiddelen (cleansers) en vochtinbrengende crèmes die uw huid gehydrateerd houden en veilig zijn voor zwangerschap.

  • Geurvrij: Geurige huidverzorgingsproducten ruiken misschien geweldig, maar dat betekent niet dat ze per se goed voor je zijn. Geuren zijn meestal samengesteld uit chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als je zwanger bent, dus kies indien mogelijk voor geurvrije huidverzorging.

  • Natuurlijk: Natuurlijke huidverzorging is meestal een goed als je zwanger bent. Zoek naar huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met biologische, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor je opgroeiende baby. Dit omvat ook zonnebrandcrème. De volledig natuurlijke, minerale zonnebrandcrème van Colorescience is veilig voor de zwangerschap. Het beschermt je tegen de zon, maar stelt je niet bloot aan mogelijk schadelijke chemicaliën die vaak in andere zonnebrandmiddelen worden aangetroffen.

  • Dermatoloog aanbevolen: Als je niet zeker weet welke huidverzorgingsingrediënten veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met je dermatoloog. Bij twijfel is door dermatologen aanbevolen huidverzorging waarschijnlijk een veiligere optie voor jou en je kleintje.

Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar als je niet zeker weet welk zwangerschapsveilig huidverzorgingsmerk je moet gebruiken, overweeg dan Colorescience. Colorescience heeft een reeks huidbehandelingen en zonnebrandmiddelen die zwangerschapsveilige ingrediënten bevatten. Alle Colorescience-producten zijn samengesteld met ingrediënten van hoge kwaliteit, waarvan er vele je kunnen helpen die zwangerschapsgloed te bereiken.




HOE WEET JE OF JE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN VEILIG ZIJN VOOR DE ZWANGERSCHAP?


Als je er ooit niet zeker van bent of uw huidverzorgingsproducten wel of niet geschikt zijn voor zwangerschap, is het altijd een goed idee om uw dermatoloog of verloskundige te raadplegen. Een arts heeft het beste idee van veilige huidverzorging voor zwangerschap en welke ingrediënten je moet vermijden. Raadpleeg vooral een arts als je last hebt van bepaalde huidaandoeningen.


Als je bijvoorbeeld tekenen van een gevoelige huid hebt, moet je een dermatoloog raadplegen voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt terwijl je zwanger bent, omdat je je huid niet wilt irriteren en het probleem nog ingewikkelder wilt maken.





GEEF PRIORITEIT AAN VEILIGE HUIDVERZORGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP


Zwangerschap is een van de meest bijzondere dingen die een vrouw kan meemaken. Er groeit een ander mens in je, maar dat betekent ook dat je dingen moet overwegen bij alles wat je doet, inclusief wat je op je huid smeert. Als aanstaande moeder is het cruciaal om prioriteit te geven aan veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap om ervoor te zorgen dat je alleen producten gebruikt die geen kwaad kunnen voor jou of je opgroeiende baby. Als je behoefte heeft aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, overweeg dan Colorescience.


Colorescience is om vele redenen een van de beste zwangerschapsveilige huidverzorgingsmerken. We hebben een verscheidenheid aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die goed zijn voor je baby en goed voor je huid. Of je nu acne probeert te behandelen met een serum of je huid tegen de zon wilt beschermen met een minerale zonnebrandcrème, Colorescience heeft alle huidverzorgingsproducten die je nodig hebt tijdens de zwangerschap. Koop vandaag nog onze collectie zwangerschapsveilige huidverzorging en bouw een huidverzorgingsroutine op met jouw kindje in gedachten.


36 weergaven0 opmerkingen

In de jaren zeventig en tachtig werd het gebruik van zonnebrandcrème meestal beperkt tot strandvakanties en buitensport evenementen, maar sindsdien zijn de zorgen over bescherming tegen de zon en de stijging van huidkanker veranderd.


Nu wordt zonnebrandcrème dagelijks aanbevolen door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Ook wordt het frequentere gebruik van bescherming tegen de zon, en fabrikanten die hogere en hogere SPF's proberen te bereiken in hun producten, geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de ingrediënten.


Chemische zonnefilters dringen de huid binnen en absorberen UV-straling door hun chemische bindingen. Minerale zonnefilters blijven op de huid zitten om de zonnestralen af te weren. Daarom heeft de FDA de actieve ingrediënten van zonnebrandcrème onder de loep genomen om hun veiligheidsniveau voor mensen te bepalen. Hun bevindingen, gepubliceerd in januari 2020, toonden aan dat zes chemicaliën die vaak worden gebruikt als actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen, systemisch in de bloedbaan worden opgenomen. De enige twee actieve ingrediënten, gecategoriseerd als GRASE (Generally Recognized as Safe and Effective) - zijn algemeen erkend door de FDA als veilig en effectief voor gebruik in zonnebrandmiddelen. Dit zijn de mineralen titaniumdioxide en zinkoxide.


Update maart 2022: Onlangs heeft de Europese Commissie verordening EU 2021/850 aangenomen. Dit betekent dat er nieuwe voorwaarden zijn gesteld aan het ingrediënt titaniumdioxide in poedervorm. Colorescience heeft hiervoor maatregelen getroffen en voldoet aan deze nieuwe verordening.

WAAROM MAKEN NIET ALLE FABRIKANTEN MINERALE ZONBESCHERMING? Historisch gezien waren minerale zonnebrandmiddelen kalkachtig, wit en te dik om gelijkmatig aan te brengen. Het is een moeilijk proces om minerale formules precies goed te krijgen - als het gaat om het soepel en gelijkmatig aanbrengen, comfortabel aanvoelen op de huid en effectief de huid beschermen - dus wendden fabrikanten zich tot het gebruik van chemicaliën en werden chemische formules gepopulariseerd. HOE WEET JE OF EEN ZONBESCHERMER EEN VOLLEDIG MINERALE ACTIEVE FORMULE HEEFT? Consumenten worden aangemoedigd om volledig minerale formules op te zoeken door zorgvuldig te kijken op de zonnebrandcrème verpakkingen en wel naar de "Actieve ingrediënten" Kijk of er iets anders dan titaniumdioxide en / of zinkoxide wordt vermeld als actief ingrediënt. Als deze, en alleen deze, ingrediënten worden vermeld onder "Actieve ingrediënten", kan het worden beschouwd als een "volledig fysieke" of "volledig minerale" formule. “Minerale zonnefilters zijn geweldig voor de gevoelige huid, maar ook voor eczeemgevoelige en acnegevoelige huid, omdat ik vind dat ze de huid niet zo irriteren als chemische zonnefilters. Ik geef er de voorkeur aan minerale zonnefilters aan te bevelen aan mijn patiënten die op zoek zijn naar de veiligste optie. ” - Dr. Christopher Ha, MD, FAAD, Board Certified Dermatologist en oprichter van Roseville Dermatology. Alle Colorescience® Total Protection™ -formules zijn altijd volledig mineraal geweest - ze worden gewichtloos op de huid aangebracht en passen snel in zonder een witte waas achter te laten. Sterker nog, alle Total Protection™ -producten bevatten Enviroscreen™ -technologie die ervoor zorgt dat u niet alleen beschermd bent tegen de zonnestralen, maar ook tegen vervuiling, blauw licht (HEV) en infrarood, die allemaal kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, huidbeschadiging, en huidkanker.

 

156 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 13 feb.




Blauwlichteffect op de huid: beschadigt blauw licht de huid?


Je hebt misschien gehoord dat blauw licht slecht is voor je ogen, maar wist je dat het ook slecht is voor je huid? Weinig mensen zijn zich bewust van de schade die ze kunnen oplopen door tijd achter hun apparaten door te brengen, wat kan leiden tot voortijdige tekenen van veroudering, zoals verlies van stevigheid, fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekken en hyperpigmentatie.


Het bericht van vandaag behandelt alles wat je moet weten over het effect van blauw licht op de huid, inclusief manieren waarop je jouw jeugdige teint kunt beschermen tegen deze omgevingsstressor. Klik op een link hieronder om direct naar de informatie te gaan of lees alles van begin tot eind en zorg ervoor dat jouw beste bezit vanuit elke hoek volledig wordt beschermd.



Wat is blauw licht?


Blauw licht, ook wel hoogenergetisch zichtbaar (HEV) licht genoemd, is zowel natuurlijk als door de mens gemaakt licht en verschijnt in tinten variërend van blauw/turkoois tot blauw/violet. In tegenstelling tot de ultraviolette (UV) stralen van de zon die we niet kunnen zien maar zeker kunnen voelen, is HEV het tegenovergestelde; je kunt blauw licht zien, maar je kunt de warmte niet voelen.


Al het licht bestaat uit elektromagnetische deeltjes die in golven reizen, en elke kleur van de regenboog - rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet of ROYGBIV - komt voor op een andere golflengte, gemeten in nanometer (nm).


Rood licht heeft de langste golflengte met de zwakste energie en de intensiteit neemt toe over het ROYGBIV-lichtspectrum. Blauw, indigo en violet zijn de sterkste, vandaar de naam "hoogenergetisch zichtbaar licht".





Met een golflengte tussen ongeveer 390 en 500 nm kan blauw licht dieper in de huid doordringen dan zowel UVA- als UVB-stralen, tot voorbij de opperhuid tot diep in de dermale weefsellaag.



Waar komt blauw licht vandaan?


De grootste bron van blauw licht is de zon; HEV-blauwe lichtstralen zijn goed voor 50% van alle zonnestraling en zorgen er in feite voor dat de lucht er blauw uitziet, waardoor het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème een belangrijk onderdeel van je huidverzorgingsroutine is. De meeste mensen associëren het echter met lichtgevende diodes (LED's) die worden gebruikt in digitale apparaten, zoals uw:


- Smartphone

- Computer

- Tablet

- Televisie


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van elektronica die LED-achtergrondverlichtingstechnologie gebruikt om de helderheid en helderheid van het scherm te verbeteren, maar lampen met LED- en fluorescentielampen zijn ook een belangrijke bron van blauw licht. Deze golven zijn bijna overal in onze omgeving - zowel binnen als buiten - en meestal merken we het nauwelijks op.



Sommige onderzoeken suggereren dat 60% van de mensen meer dan zes uur per dag achter een digitaal apparaat zit. Tussen taken waarbij computergebruik op het werk nodig is, thuis tv kijken, onderweg door je telefoon scrollen en tijd buitenshuis doorbrengen, kan het bijna onmogelijk lijken om aan al het blauwe licht in je omgeving te ontsnappen.



Is blauw licht slecht voor je huid?


Ja, recente onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan blauw licht binnen een uur schadelijke biologische effecten op de huid kan hebben. Volgens dermatoloog Dr. Murad zou je, als je vier werkdagen van acht uur achter een computer zou doorbrengen, aan dezelfde hoeveelheid energie worden blootgesteld als 20 minuten in de middagzon.


Dit lijkt misschien onbeduidend, maar Dr. Murad merkt op dat slechts zeven minuten onbeschermde blootstelling aan de zon om 13.00 uur je al een onmiddellijke bruine kleur kan geven. Als je de herhaalde blootstelling op het werk combineert met de dagelijkse blootstelling aan de zon, digitale apparaten, LED's en tl-lampen, kan het cumulatieve effect van blauw licht op de huid zeer substantieel zijn.


Niet al het blauwe licht is slecht. De HEV-golflengte heeft een antimicrobieel effect en wordt vaak gebruikt als een door de FDA goedgekeurde acnebehandeling vanwege het wetenschappelijk bewezen vermogen om de P. acnes-bacteriën te doden waarvan bekend is dat ze puistjes veroorzaken.


Studies tonen echter aan dat langere blootstelling aan hoogenergetisch blauw licht de hoeveelheid DNA-schade, cel- en weefselsterfte, het functioneren van de huidbarrière en fotoveroudering kan verhogen. Schade door blauw licht is niet exclusief voor de huid; de aantasting van het circadiane systeem en de oogfysiologie zijn ook goed gedocumenteerd.





Hoe beschadigt blauw licht de huid?


Nu weet je dat frequente schermtijd je teint een ongunst is, maar je bent misschien benieuwd hoe blauw licht de huid precies beschadigt. Het antwoord is te wijten aan oxidatieve stress - de onbalans tussen vrije radicalen en antioxidanten - bij bestraling met zichtbaar licht. Dit is hoe het werkt:


  • Blootstelling aan blauw licht verhoogt de vorming van reactieve zuurstofspecies (ROS), inclusief vrije radicalen.

  • Vrije radicalen zijn moleculen met ongepaarde elektronen; de meeste zijn onstabiel en zeer reactief. Ze beroven andere cellen van elektronen, wat resulteert in oxidatieve stress.

  • Golflengten van blauw licht dringen de huid binnen en stimuleren de productie van vrije radicalen die het DNA-weefsel van gezonde cellen aanvallen.

  • Blauwe lichtenergie strekt zich uit tot in de huidlaag van het huidweefsel, waar het collageen en elastine tegenkomt - de twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het geven van kracht en flexibiliteit aan de huid.

  • Wanneer collageen en elastine verzwakken als gevolg van schade door vrije radicalen, versnellen de tekenen van veroudering (ook bekend als fotoveroudering) omdat de huid haar mollige, volumineuze integriteit verliest en vatbaarder wordt voor de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels.

  • Blauw licht veroorzaakt ook hyperpigmentatie die kan leiden tot zonnevlekken of donkere vlekken door de productie van melanine in uw huidcellen te beïnvloeden - het donkere pigment dat verantwoordelijk is voor het bruinen van uw huid als reactie op blootstelling aan zonlicht. Onderzoekers ontdekten dat pigmentatie veroorzaakt door HEV-licht donkerder en duurzamer is dan die veroorzaakt door UVA- of UVB-blootstelling.

  • Hoewel therapie met blauw licht kan worden gebruikt om de ontsteking geassocieerd met bacteriële acne te behandelen, veroorzaakt de ROS die wordt gecreëerd door overtollig blauw licht ontsteking, roodheid en zwelling. Dit schaadt ook de functionaliteit van de huidcelbarrière, wat leidt tot verlies van vochtretentie en verzwakte immuniteit.

De huid is erg kwetsbaar voor oxidatieve stress en het effect van blauw licht op de huid verergert langzaam in de loop van de tijd. Door extra vermoeide ogen te veroorzaken, kan dit leiden tot de ontwikkeling van meer uitgesproken rimpels nabij de ogen en tussen de wenkbrauwen die kunnen worden behandeld met huidverstevigende oogcrèmes. Als het je circadiane ritme verstoort, kan slaapgebrek verschijnen als donkere kringen of gezwollen oogzakken. Harvard.Edu legt uit dat schade door blauw licht meer is dan alleen esthetiek, aangezien onderzoek suggereert dat het ook kan bijdragen aan obesitas, hartaandoeningen en kanker.






Hoe je je huid kunt beschermen tegen schade door blauw licht


Als het gaat om het beschermen van je huid tegen schade door blauw licht, wijst onderzoek uit dat er naast UV-filters aanvullende maatregelen nodig zijn; mineralen zoals titaniumdioxide en ijzeroxide worden beschouwd als de gouden standaard voor bescherming tegen blauw licht vanwege hun vermogen om het zichtbare lichtspectrum te verstrooien.


Sommige wetenschappers zeggen dat volledige bescherming tegen UV-straling (UVR) en zichtbaar licht alleen wordt bereikt in combinatie met antioxidanten - de natuurlijke vorm van verdediging van je lichaam tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. Ze kunnen veilig interageren met deze moleculen en hun kettingreactie beëindigen voordat er DNA-schade optreedt. Je kunt antioxidanten in je dieet consumeren, maar ze kunnen ook plaatselijk worden toegepast.


Een andere studie wees uit dat niacinamide (vitamine B3) het potentieel heeft om te beschermen tegen door blauw licht veroorzaakte hyperpigmentatie, waardoor een gladde, egale teint wordt behouden.


Er zijn een aantal huidverzorgingsproducten met niacinamide die deze voordelen voor je huid bieden. Bij Colorescience bieden we formules boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten om je te helpen alle stressfactoren te bestrijden die jouw huid tijdens uw dagelijks leven binnen of buiten kan tegenkomen, waaronder UV-stralen, blauw licht, infraroodstraling en deeltjes in vervuilde lucht.



Onze Sunforgettable® Total Protection™ maakt gebruik van de volledig natuurlijke kracht van speciale ingrediënten zoals:


  • Zinkoxide en Titanium Dioxide- Zachte en veilige mineralen in zonnebrandcrème zorgen voor een veilige en effectieve breedspectrumdekking voor zowel UVA- als UVB-stralen

  • IJzeroxiden - Gemicroniseerde pigmenten die de huid beschermen tegen fotoveroudering veroorzaakt door blauw licht

  • InfraGard - Een combinatie van biologische zonnebloemspruiten en de antioxidant die bekend staat als tara-tannines, ontworpen om te beschermen tegen fotoverouderingseffecten veroorzaakt door IR

  • Vitachelox® - Een krachtige mix van drie antioxidanten (groene thee, druivenpitten en eikenhoutextracten) om te beschermen tegen vrije radicalen en vervuiling

Met alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit die in de natuur voorkomen, bieden we veilige zonnebrand- en huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid die nooit irritatie veroorzaken als gevolg van een chemische reactie.


Je kunt kiezen uit verschillende formules — waaronder poeder, vloeistof en sportstick — en voeg onze SPF-foundation voor de gevoelige huid toe voor nog meer bescherming.



Belangrijkste leerpunten


Is blauw licht slecht voor de huid? Ja, maar dat betekent niet dat je al je apparaten voorgoed moet loskoppelen. Bescherm jezelf tegen dagelijkse stressfactoren met Colorescience T