top of page

Bijgewerkt op: 25 sep.


Ben jij huidtherapeut en behandel je cliënten met huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, rosacea, hyperpigmentatie? Na een behandeling zoals een peeling kan er roodheid ontstaan waardoor de cliënt liever niet de praktijk verlaat. Colorescience maakt het mogelijk om cliënten vol zelfvertrouwen de praktijk te verlaten. Alle producten van Colorescience zijn natuurlijk en zijn voorzien van minerale ingrediënten. Daarnaast werken de producten camouflerend en biedt het bescherming tegen zonschade.

Bezoek onze stand (1) tijdens het NVH Congres en kom zelf ontdekken wat Colorescience kan betekenen voor de huid van jouw cliënten. Onze Colorescience Product Experts zijn aanwezig en geven jouw advies over hoe jij de huidaandoening van jouw cliënten kunt aanpakken en camoufleren met de minerale make-up, huidverbeteringsproducten en zonbescherming van Colorescience.

Waar: NVH Congres | Congrescentrum 1931 in Den Bosch Wanneer: zaterdag 30 september 2023 | van 10:45 - tot 19:00 uur De NVH bestaat 45 jaar en dit moet gevierd worden! Voor deze speciale jubileum editie hebben wij een prachtig cadeau t.w.v. 174,95 euro beschikbaar die we uitdelen aan onze bezoekers. Daarnaast hebben we een hele leuke winactie! Dit wil je toch niet missen? Wij kijken ernaar uit om je te zien op onze stand!
10 weergaven0 opmerkingen


Zwanger zijn betekent dat je een ander mens bij je hebt waar je 24/7 aan moet denken. Je moet goed nadenken over het voedsel dat je consumeert en de levensstijl die je leeft, maar daar houdt het niet op. Wat je op je lichaam smeert, is net zo belangrijk om aan te denken als je zwanger bent als wat je in je lichaam stopt - en dat geldt ook voor huidverzorging.


Er zijn bepaalde ingrediënten die je huid kunnen helpen terwijl je zwanger bent en die volkomen veilig zijn voor zowel jou als je baby, en er zijn andere die je zeker moet vermijden.


Zwangerschapsveilige huidverzorging is iets waar elke aanstaande moeder rekening mee moet houden. Van striae tot hyperpigmentatie, je huid ondergaat veel veranderingen als je zwanger bent en je bent waarschijnlijk op zoek naar een manier om dit te verhelpen. Het is echter van cruciaal belang dat je zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten gebruikt die jij en uw baby goed kunnen gebruiken. Maar wat houdt zwangerschapsveilige huidverzorging in? Blijf lezen om erachter te komen.


We bespreken alles wat je moet weten over huidverzorging tijdens de zwangerschap, inclusief waarom het belangrijk is om zwangerschapsveilige huidverzorging te gebruiken en waar je op moet letten in die producten. Blijf lezen of gebruik de onderstaande links om aan de slag te gaan.WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN ZIJN VEILIG TE GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?


Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar er zijn bepaalde huidverzorgingsingrediënten waarvan je op de hoogte moet zijn en die veilig zijn voor zowel moeder als baby.


Enkele van deze ingrediënten voor zwangerschapsveilige huidverzorging zijn:


 • Hyaluronzuur: Hyaluronzuur kan nuttig zijn om je huid goed gehydrateerd te houden en geeft u die jeugdige glans.

 • Vitamine C: Als je zwanger bent en op zoek bent naar een anti-aging, verhelderend serum om in je huidverzorgingsroutine op te nemen, probeer dan eens een vitamine C-serum.

 • Zachte reinigingsmiddelen: Als je zwanger bent, wil je dubbel controleren of je geurvrije reinigingsmiddelen (cleansers) gebruikt die veilig zijn voor de zwangerschap.

 • Benzoylperoxide: Benzoylperoxide is geweldig voor de behandeling van acne, en het is ook veilig om in kleine hoeveelheden tijdens de zwangerschap te gebruiken. Zorg ervoor dat je eerst je dermatoloog raadpleegt voordat je dit tijdens de zwangerschap gebruikt, omdat het een sterker huidverzorgingsproduct is.

 • Salicylzuur: Als je last hebt van acne en roodheid, kunnen gezichtsreinigers met salicylzuur een geweldig product zijn om te gebruiken. Een gezichtsreiniging met salicylzuur is over het algemeen veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar zorg ervoor dat het slechts een kleine hoeveelheid bevat.

Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.WELKE HUIDVERZORGINGSINGREDIËNTEN MOET JE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP VERMIJDEN?


Net zoals er huidverzorgingsingrediënten zijn die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap, zijn er ook ingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden. Dit zijn enkele huidverzorgingsingrediënten die je tijdens de zwangerschap moet vermijden:


 • Retinol: Retinol wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wat geweldig is, maar niet zozeer als je zwanger bent. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van retinol tijdens de zwangerschap kan leiden tot geboorteafwijkingen, dus het is absoluut iets dat je wilt vermijden.

 • Chemische zonnebrandcrème: Er zijn twee verschillende soorten zonnebrandmiddelen die je kunt gebruiken: minerale zonnebrandcrème en chemische zonnebrandcrème. Als je zwanger bent, wil je meestal chemische zonnebrandcrème vermijden. Oxybenzone en avobenzone worden vaak aangetroffen in chemische zonnebrandcrème en het zijn beide zonnebrandingrediënten die je tijdens de zwangerschap wilt vermijden. Kies in plaats daarvan voor een minerale zonnebrandcrème die is gemaakt met zinkoxide en/of titaniumdioxide.

 • Parabenen: Parabenen zijn een conserveringsmiddel dat vaak in huidverzorgingsproducten wordt aangetroffen, maar het is iets waar je zeker op wilt letten als je zwanger bent. Studies hebben aangetoond dat parabenen verschillende zwangerschapsproblemen kunnen veroorzaken, zoals een miskraam en een laag geboortegewicht.WAAROM IS HET BELANGRIJK OM ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING TE GEBRUIKEN?


Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is om veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap te kiezen. Wanneer je huidverzorgingsproducten op je huid aanbrengt, worden de chemicaliën en ingrediënten in die producten door je huid opgenomen en kunnen ze in uw bloedbaan terechtkomen.


En als je bloed ingrediënten bevat die niet veilig zijn voor een opgroeiende baby, heeft dat direct invloed op uw zwangerschap. Je wil dus natuurlijke huidverzorgingsproducten kiezen die veilig zijn voor jezelf en jouw baby.
WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ ZWANGERSCHAPVEILIGE HUIDVERZORGING?


Bij het winkelen voor zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten zijn er een paar belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Je wil natuurlijk huidverzorging kiezen die veilige ingrediënten bevat, maar er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:


 • Zacht: als je zwanger bent, wil je producten vermijden die agressieve chemische ingrediënten bevatten die je huid kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor zachte reinigingsmiddelen (cleansers) en vochtinbrengende crèmes die uw huid gehydrateerd houden en veilig zijn voor zwangerschap.

 • Geurvrij: Geurige huidverzorgingsproducten ruiken misschien geweldig, maar dat betekent niet dat ze per se goed voor je zijn. Geuren zijn meestal samengesteld uit chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als je zwanger bent, dus kies indien mogelijk voor geurvrije huidverzorging.

 • Natuurlijk: Natuurlijke huidverzorging is meestal een goed als je zwanger bent. Zoek naar huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met biologische, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor je opgroeiende baby. Dit omvat ook zonnebrandcrème. De volledig natuurlijke, minerale zonnebrandcrème van Colorescience is veilig voor de zwangerschap. Het beschermt je tegen de zon, maar stelt je niet bloot aan mogelijk schadelijke chemicaliën die vaak in andere zonnebrandmiddelen worden aangetroffen.

 • Dermatoloog aanbevolen: Als je niet zeker weet welke huidverzorgingsingrediënten veilig zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met je dermatoloog. Bij twijfel is door dermatologen aanbevolen huidverzorging waarschijnlijk een veiligere optie voor jou en je kleintje.

Het kiezen van veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap is cruciaal voor alle aanstaande moeders. Maar als je niet zeker weet welk zwangerschapsveilig huidverzorgingsmerk je moet gebruiken, overweeg dan Colorescience. Colorescience heeft een reeks huidbehandelingen en zonnebrandmiddelen die zwangerschapsveilige ingrediënten bevatten. Alle Colorescience-producten zijn samengesteld met ingrediënten van hoge kwaliteit, waarvan er vele je kunnen helpen die zwangerschapsgloed te bereiken.
HOE WEET JE OF JE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN VEILIG ZIJN VOOR DE ZWANGERSCHAP?


Als je er ooit niet zeker van bent of uw huidverzorgingsproducten wel of niet geschikt zijn voor zwangerschap, is het altijd een goed idee om uw dermatoloog of verloskundige te raadplegen. Een arts heeft het beste idee van veilige huidverzorging voor zwangerschap en welke ingrediënten je moet vermijden. Raadpleeg vooral een arts als je last hebt van bepaalde huidaandoeningen.


Als je bijvoorbeeld tekenen van een gevoelige huid hebt, moet je een dermatoloog raadplegen voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt terwijl je zwanger bent, omdat je je huid niet wilt irriteren en het probleem nog ingewikkelder wilt maken.

GEEF PRIORITEIT AAN VEILIGE HUIDVERZORGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP


Zwangerschap is een van de meest bijzondere dingen die een vrouw kan meemaken. Er groeit een ander mens in je, maar dat betekent ook dat je dingen moet overwegen bij alles wat je doet, inclusief wat je op je huid smeert. Als aanstaande moeder is het cruciaal om prioriteit te geven aan veilige huidverzorging tijdens de zwangerschap om ervoor te zorgen dat je alleen producten gebruikt die geen kwaad kunnen voor jou of je opgroeiende baby. Als je behoefte heeft aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, overweeg dan Colorescience.


Colorescience is om vele redenen een van de beste zwangerschapsveilige huidverzorgingsmerken. We hebben een verscheidenheid aan zwangerschapsveilige huidverzorgingsproducten die goed zijn voor je baby en goed voor je huid. Of je nu acne probeert te behandelen met een serum of je huid tegen de zon wilt beschermen met een minerale zonnebrandcrème, Colorescience heeft alle huidverzorgingsproducten die je nodig hebt tijdens de zwangerschap. Koop vandaag nog onze collectie zwangerschapsveilige huidverzorging en bouw een huidverzorgingsroutine op met jouw kindje in gedachten.


39 weergaven0 opmerkingen

In de jaren zeventig en tachtig werd het gebruik van zonnebrandcrème meestal beperkt tot strandvakanties en buitensport evenementen, maar sindsdien zijn de zorgen over bescherming tegen de zon en de stijging van huidkanker veranderd.


Nu wordt zonnebrandcrème dagelijks aanbevolen door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Ook wordt het frequentere gebruik van bescherming tegen de zon, en fabrikanten die hogere en hogere SPF's proberen te bereiken in hun producten, geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de ingrediënten.


Chemische zonnefilters dringen de huid binnen en absorberen UV-straling door hun chemische bindingen. Minerale zonnefilters blijven op de huid zitten om de zonnestralen af te weren. Daarom heeft de FDA de actieve ingrediënten van zonnebrandcrème onder de loep genomen om hun veiligheidsniveau voor mensen te bepalen. Hun bevindingen, gepubliceerd in januari 2020, toonden aan dat zes chemicaliën die vaak worden gebruikt als actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen, systemisch in de bloedbaan worden opgenomen. De enige twee actieve ingrediënten, gecategoriseerd als GRASE (Generally Recognized as Safe and Effective) - zijn algemeen erkend door de FDA als veilig en effectief voor gebruik in zonnebrandmiddelen. Dit zijn de mineralen titaniumdioxide en zinkoxide.


Update maart 2022: Onlangs heeft de Europese Commissie verordening EU 2021/850 aangenomen. Dit betekent dat er nieuwe voorwaarden zijn gesteld aan het ingrediënt titaniumdioxide in poedervorm. Colorescience heeft hiervoor maatregelen getroffen en voldoet aan deze nieuwe verordening.

WAAROM MAKEN NIET ALLE FABRIKANTEN MINERALE ZONBESCHERMING? Historisch gezien waren minerale zonnebrandmiddelen kalkachtig, wit en te dik om gelijkmatig aan te brengen. Het is een moeilijk proces om minerale formules precies goed te krijgen - als het gaat om het soepel en gelijkmatig aanbrengen, comfortabel aanvoelen op de huid en effectief de huid beschermen - dus wendden fabrikanten zich tot het gebruik van chemicaliën en werden chemische formules gepopulariseerd. HOE WEET JE OF EEN ZONBESCHERMER EEN VOLLEDIG MINERALE ACTIEVE FORMULE HEEFT? Consumenten worden aangemoedigd om volledig minerale formules op te zoeken door zorgvuldig te kijken op de zonnebrandcrème verpakkingen en wel naar de "Actieve ingrediënten" Kijk of er iets anders dan titaniumdioxide en / of zinkoxide wordt vermeld als actief ingrediënt. Als deze, en alleen deze, ingrediënten worden vermeld onder "Actieve ingrediënten", kan het worden beschouwd als een "volledig fysieke" of "volledig minerale" formule. “Minerale zonnefilters zijn geweldig voor de gevoelige huid, maar ook voor eczeemgevoelige en acnegevoelige huid, omdat ik vind dat ze de huid niet zo irriteren als chemische zonnefilters. Ik geef er de voorkeur aan minerale zonnefilters aan te bevelen aan mijn patiënten die op zoek zijn naar de veiligste optie. ” - Dr. Christopher Ha, MD, FAAD, Board Certified Dermatologist en oprichter van Roseville Dermatology. Alle Colorescience® Total Protection™ -formules zijn altijd volledig mineraal geweest - ze worden gewichtloos op de huid aangebracht en passen snel in zonder een witte waas achter te laten. Sterker nog, alle Total Protection™ -producten bevatten Enviroscreen™ -technologie die ervoor zorgt dat u niet alleen beschermd bent tegen de zonnestralen, maar ook tegen vervuiling, blauw licht (HEV) en infrarood, die allemaal kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, huidbeschadiging, en huidkanker.

 

170 weergaven0 opmerkingen
bottom of page