top of page

ALLERGISCH VOOR ZONNEBRANDCREME

Als je last hebt van een zonnebrandcrème-allergie, kan het moeilijk zijn om de juiste zonbeschermingsmaatregelen te vinden. Colorescience is toegewijd aan het creëren van zonnebrandproducten die geschikt zijn voor elk huidtype en ontworpen om je te helpen tijd buiten door te brengen zonder je zorgen te hoeven maken over zonverbranding of irritatie.

ALLERGISCH VOOR ZONNEBRANDCREME EN COLORESCIENCE

WAT BETEKENT HET OM EEN ALLERGIE TE HEBBEN VOOR ZONBESCHERMING?

Je begrijpt waarschijnlijk de risico's en gevolgen van zonnebrand en schade door de zon, maar mensen met zonnebrandcrème-allergieën vinden het veel moeilijker om de zonnestralen te bestrijden en van hun tijd buitenshuis te genieten. Dat komt omdat de meeste merkzonnebrandmiddelen "chemisch" zijn, wat betekent dat ze werken door UV-stralen te absorberen en om te zetten in warmte. Deze sterke chemische ingrediënten kunnen bij bepaalde huidtypes allergische reacties veroorzaken. Als jouw gevoelige huid vatbaar is voor allergische reacties, heeft u een allergievrije zonnebrandcrème nodig in de vorm van veilig mineraalpoeder. Minerale zonnebrandcrème voor allergische huid rust op de buitenste laag van de epidermis - in plaats van intern geabsorbeerd - om UV-stralen te breken, zodat je je teint veilig kunt beschermen zonder al die agressieve chemicaliën.

 

HOE ZIET EEN ZONNEBESCHERMENDE ALLERGIE ER UIT?

CA-zonnebrandallergie kan op twee manieren voorkomen: contactallergie of contactfotoallergie. Als je een contactallergie hebt, zal de allergische reactie overal optreden waar de zonnebrandcrème wordt aangebracht. Als je een contactfotoallergie hebt, zal de allergische reactie alleen optreden in gebieden waar de zonnebrandcrème is aangebracht na blootstelling aan zonlicht. Veelvoorkomende tekenen van een allergie voor zonnebrandcrème zijn zwelling, jeuk, branderigheid en roodheid. Beide reacties treden op als gevolg van irriterende ingrediënten, geurstoffen, parabenen en/of PABA. Colorescience biedt biologisch afbreekbare zonnebrandcrème die net zo veilig is voor je huid als voor het milieu. Want als je die chemicaliën niet op een stortplaats zou willen hebben, wil je waarschijnlijk ook niet dat ze door je huid worden opgenomen, toch?

HEEFT COLORESCIENCE ZONBESCHERMING VOOR MENSEN MET EEN GEVOELIGE HUID?

Natuurlijk! Onze zachte zonnebrandcrème voor de allergische huid veroorzaakt geen opflakkeringen als gevolg van contactallergie of contactfotoallergie. Nu kun je je huid beschermen tegen de zon zonder last te hebben van vlekkerige roodheid en jeuk. De hele lijn van cosmetica en huidverzorging van Colorescience gebruikt alleen de beste ingrediënten voor de veiligste formules. Of je nu op zoek bent naar de beste lipgloss voor de gevoelige huid of niet-irriterende SPF-bescherming, je vindt het in ons assortiment minerale make-up.

bottom of page