top of page

VEGAN

Vegan zonnebrand betekent dat de SPF-productformule geen dierlijke producten of bijproducten (vetten, collageen en andere delen van dieren die doorgaans niet worden geconsumeerd) bevat.

Als je dacht dat je je geen zorgen hoefde te maken over hoe jouw huidverzorging en cosmetica je veganistische levensstijl zouden kunnen beïnvloeden, denk daar dan nog een keertje over na. Het spijt ons te zeggen dat veel grote merken veel goedkope vulstoffen gebruiken die inderdaad afkomstig zijn van dieren.

COLORESCIENCE EN VEGAN

Vrees niet, wanneer je de Sunforgettable Total Protection -lijn van volledig natuurlijke zonnebrandcrème koopt, kun je erop vertrouwen dat al onze SPF-producten gecertificeerde veganistische zonnebrandcrèmes zijn. Onze veganistische minerale zonnebrandcrème is verkrijgbaar in verschillende formules en applicatiemethoden, zodat je degene kunt vinden die het beste bij je past - of dat nu een lichte tint, warme zomerse gloed of gewoon ouderwetse niet-getinte zonnebrandcrème is. Bekijk ons assortiment beschermende, zachte en dierproductvrije zonnebrandcrèmes:

SUNFORGETTABLE® BRUSH-ON SUNSCREEN SPF 30: Verkrijgbaar in vier tinten (licht, medium, tan en deep), deze minerale poederformule is gemakkelijk aan te brengen onderweg met een kwastapplicator.

 

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION ™ FACE SHIELD SPF 50: Deze vloeibare formule heeft een gewichtloze textuur voor een gladde applicatie.

 

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION ™ FACE SHIELD BRONZE SPF 50: Krijg een sunkissed glow zonder de schade door de bronzing-versie van onze veganistische gezichtszonnebrandcrème met vloeibare formule te dragen.

 

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION ™ BODY SHIELD SPF 50: Deze onzichtbare zonnebrandcrème voor het lichaam kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je van top tot teen bedekt bent met veganistische zonnebrandcrème voor ultieme bescherming.

 

SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION ™ SPORT STICK SPF 50:

Onze sportstick is gemaakt voor actieve dagen en is gemakkelijk aan te brengen voor elk gezinslid.

Of je nu op zoek bent naar een veganistische gezichtszonnebrandcrème of een zonnebrandcrème voor je lichaam (of beter nog beide), wij hebben voor jou volledig natuurlijke oplossingen op basis van mineralen.

ZIJN ALLE VEGAN ZONBESCHERMERS BIOLOGISCH EN MILIEUVRIENDELIJK?

Jammer genoeg niet. Veel bedrijven zullen kosten noch moeite sparen bij het najagen van winst, zelfs dierenlevens. Als je wil voorkomen dat je dierlijke ingrediënten op je lichaam smeert, pas dan op voor deze veelvoorkomende boosdoeners op de etiketten van al je schoonheidsproducten:

 

  • Lanoline – Dierlijk vet gewonnen uit schapenwol

  • Bijenwas – Afkomstig van honingraat en vaak gebruikt als verzachtend middel

  • Collageen – Eiwit gevonden in dierlijk weefsel

  • Elastine – Eiwit gevonden in de wanden van dierlijke slagaders

  • Chitine - Exoskeletten van schaaldieren gebruikt voor kleur

Navigeren door veganistische sunblock*-opties kan lastig zijn, vooral als veganisme nieuw voor je is, maar je hebt de mogelijkheid om te protesteren tegen dierenmishandeling bij elke weloverwogen aankoop die je doet. Het is belangrijk om altijd de ingrediënten op zowel voedseletiketten als cosmetische etiketten te lezen om veganistische waarden hoog te houden.

 

Naast het zoeken naar specifieke veganistische ingrediënten, moet je er rekening mee houden dat niet-toxische zonnebrandmiddelen nooit chemicaliën zoals oxybenzone mogen bevatten die ons lichamelijk functioneren verstoren wanneer ze door de huid worden opgenomen. Deze chemicaliën zijn ook schadelijk voor dieren in het wild wanneer ze in ons milieu en onze oceanen terechtkomen.

 

En vergeet niet dat je bij het kopen van een veganistische zonnebrandcrème voor het gezicht er ook zeker van wil zijn dat deze voldoende bescherming biedt. Zoek naar SPF 30 of hoger op het etiket om er zeker van te zijn dat je het meest essentiële voordeel van sunblock* krijgt.

 

Bij Colorescience kennen we een gezonde huid en zijn we obsessief overbezorgd om huidbeschadiging te voorkomen. We helpen je om je belofte om veganist te worden na te komen en je huid te beschermen terwijl je dit doet. Met onze veganistische, hypoallergene zonnebrandproducten kun je met een gerust hart kopen en hoef je minder tijd te besteden aan het lezen van etiketten.

IS ELKE CRUELTY-FREE ZONBESCHERMING VEGAN?

Nee, dierproefvrije zonnebrandmiddelen zijn niet altijd veganistisch. Dit komt omdat er een groot verschil is tussen wat het betekent om een dierproefvrij product te zijn en een veganistisch product. Dierproefvrije producten (inclusief alle componenten of ingrediënten) zijn niet op dieren getest, terwijl veganistische producten geen dierlijke producten of bijproducten bevatten.

 

Als je je zorgen maakt over de ethische behandeling van dieren, zijn dierproefvrije huidverzorging en cosmetica waarschijnlijk ook een prioriteit voor je en zouden deze op je checklist met must-haves moeten staan bij het winkelen voor een nieuwe zonnebrandcrème. Hoewel het een goede zaak is dat zonnebrandcrème dierproefvrij is, wat aansluit bij veganistische levensstijlwaarden, kun je er niet automatisch van uitgaan dat het ook een veganistische zonnebrandcrème is.

 

Een belangrijk ding om op te merken is dat "veganistische" huidverzorgingsproducten niet strikt gereguleerd zijn. Hoewel er sancties zijn voor het verkeerd labelen van producten, hebben huidverzorgingsproducten en cosmetica meestal geen pre-market-goedkeuring nodig (tenzij er kleuradditieven zijn). Dit betekent dat sommige producten onder de radar kunnen blijven en labels gebruiken die misleidend zijn en beweren dat ze veganistisch of dierproefvrij zijn, ook al zijn ze dat niet.

 

Zoek voordat je je aankoop doet naar "veganistisch" en "wreedheidsvrij" op het etiket, maar zorg ervoor dat je ook de ingrediëntenlijst zorgvuldig controleert. Als een ingrediënt je niet bekend is, zoek het dan op met een snelle zoekopdracht online. Gelukkig zijn er steeds meer mensen toegewijd aan veganisme, dus het zou vrij eenvoudig moeten zijn om een antwoord op je vraag te vinden.

 

Het lijkt misschien een uitdaging om erachter te komen of je alleen maar naar je gewone winkelmerken kijkt, maar er zijn geweldige opties die niet vereisen dat je je waarden in gevaar brengt, inclusief Colorescience. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat al onze veganistische minerale zonnefilters ook dierproefvrij zijn.

HOE WORDT VEGAN ZONBESCHERMING GEMAAKT?

De sleutel tot een echt veganistische zonnebrandcrème staat in de ingrediëntenlijst. Onze veganistische zonnefilters zijn gemaakt met de puurste, veiligste ingrediënten, omdat we vinden dat je nooit bang hoeft te zijn voor de producten die je op je huid aanbrengt. Geformuleerd met mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide, stelt de volledig natuurlijke zonnebrandcrème van Colorescience je in staat je te beschermen tegen de zon zonder het gebruik van agressieve chemicaliën of dierlijke ingrediënten.

 

Voor veel mensen, vooral degenen die last hebben van acne en andere moeilijk te behandelen huidaandoeningen, is de belangrijkste aarzeling om veganistische SPF voor je gezicht te kopen, dat het misschien niet zo effectief is als andere zonnebrandmiddelen of puistjes kan veroorzaken. Hoewel het eng kan zijn om af te wijken van de traditionele ingrediëntenlijst, is Colorescience veganistische gezichtszonnebrandcrème zorgvuldig samengesteld om zowel een krachtige beschermer te zijn tegen schade door de zon als zacht voor de acne-gevoelige en gevoelige huid. In feite zijn onze zonnefilters niet-comedogeen en niet-toxisch, wat betekent dat ze ingrediënten uitsluiten waarvan bekend is dat ze de poriën verstoppen en de huid irriteren.

 

Vasthouden aan veganisme betekent geen genoegen nemen met ondermaatse bescherming tegen de zon. Koop in plaats daarvan Colorescience en geniet van de gemoedsrust dat je vasthoudt aan je waarden en hoogwaardige, veilige zonnebrandcrème gebruikt die je huid op korte termijn helpt beschermen en je in staat stelt de vruchten te plukken van minder schade door de zon in de toekomst. Dus ook op lange termijn.

 

Vind de formule die bij jouw voorkeur past! Als je op zoek bent naar veganistische gezichtszonnebrandcrème, bekijk dan ons Sunforgettable Total Protection Face Shield SPF 50 dat is gemaakt met EnviroScreen®-technologie. Liever een brush-on minerale poederzonnebrand? Dat hebben wij ook! Ontdek onze lijn veganistische sunblock* die altijd 100% wreedheidvrij, dierlijk productvrij, chemicaliënvrij, parabenenvrij en PABA-vrij is, dus je kunt rekenen op gezonde ingrediënten om je stralende teint te beschermen.

 

*Sunblock is geen term die is goedgekeurd door de FDA. Colorescience verwijst naar onze producten als bescherming tegen de zon.

bottom of page