top of page

Hoe kun je vaststellen dat de ingrediënten in jouw zonbescherming veilig zijn?


In de jaren zeventig en tachtig werd het gebruik van zonnebrandcrème meestal beperkt tot strandvakanties en buitensport evenementen, maar sindsdien zijn de zorgen over bescherming tegen de zon en de stijging van huidkanker veranderd.


Nu wordt zonnebrandcrème dagelijks aanbevolen door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Ook wordt het frequentere gebruik van bescherming tegen de zon, en fabrikanten die hogere en hogere SPF's proberen te bereiken in hun producten, geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de ingrediënten.


Chemische zonnefilters dringen de huid binnen en absorberen UV-straling door hun chemische bindingen. Minerale zonnefilters blijven op de huid zitten om de zonnestralen af te weren. Daarom heeft de FDA de actieve ingrediënten van zonnebrandcrème onder de loep genomen om hun veiligheidsniveau voor mensen te bepalen. Hun bevindingen, gepubliceerd in januari 2020, toonden aan dat zes chemicaliën die vaak worden gebruikt als actieve ingrediënten in zonnebrandmiddelen, systemisch in de bloedbaan worden opgenomen. De enige twee actieve ingrediënten, gecategoriseerd als GRASE (Generally Recognized as Safe and Effective) - zijn algemeen erkend door de FDA als veilig en effectief voor gebruik in zonnebrandmiddelen. Dit zijn de mineralen titaniumdioxide en zinkoxide.


Update maart 2022: Onlangs heeft de Europese Commissie verordening EU 2021/850 aangenomen. Dit betekent dat er nieuwe voorwaarden zijn gesteld aan het ingrediënt titaniumdioxide in poedervorm. Colorescience heeft hiervoor maatregelen getroffen en voldoet aan deze nieuwe verordening.

WAAROM MAKEN NIET ALLE FABRIKANTEN MINERALE ZONBESCHERMING? Historisch gezien waren minerale zonnebrandmiddelen kalkachtig, wit en te dik om gelijkmatig aan te brengen. Het is een moeilijk proces om minerale formules precies goed te krijgen - als het gaat om het soepel en gelijkmatig aanbrengen, comfortabel aanvoelen op de huid en effectief de huid beschermen - dus wendden fabrikanten zich tot het gebruik van chemicaliën en werden chemische formules gepopulariseerd. HOE WEET JE OF EEN ZONBESCHERMER EEN VOLLEDIG MINERALE ACTIEVE FORMULE HEEFT? Consumenten worden aangemoedigd om volledig minerale formules op te zoeken door zorgvuldig te kijken op de zonnebrandcrème verpakkingen en wel naar de "Actieve ingrediënten" Kijk of er iets anders dan titaniumdioxide en / of zinkoxide wordt vermeld als actief ingrediënt. Als deze, en alleen deze, ingrediënten worden vermeld onder "Actieve ingrediënten", kan het worden beschouwd als een "volledig fysieke" of "volledig minerale" formule. “Minerale zonnefilters zijn geweldig voor de gevoelige huid, maar ook voor eczeemgevoelige en acnegevoelige huid, omdat ik vind dat ze de huid niet zo irriteren als chemische zonnefilters. Ik geef er de voorkeur aan minerale zonnefilters aan te bevelen aan mijn patiënten die op zoek zijn naar de veiligste optie. ” - Dr. Christopher Ha, MD, FAAD, Board Certified Dermatologist en oprichter van Roseville Dermatology. Alle Colorescience® Total Protection™ -formules zijn altijd volledig mineraal geweest - ze worden gewichtloos op de huid aangebracht en passen snel in zonder een witte waas achter te laten. Sterker nog, alle Total Protection™ -producten bevatten Enviroscreen™ -technologie die ervoor zorgt dat u niet alleen beschermd bent tegen de zonnestralen, maar ook tegen vervuiling, blauw licht (HEV) en infrarood, die allemaal kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, huidbeschadiging, en huidkanker.

 

180 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page